Legfrissebb híreink

A Petőfi 200 emlékév kapcsán a nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár versenyt hirdet irodalmi, zenei, rajz és vizuális kategóriában „A velünk élő Petőfi" címmel.

 

Ismét örömteli hírről tudunk beszámolni, ugyanis megújult egy újabb kistelepülési könyvtár. A tardi szolgáltatóhely ünnepélyes átadóját 2022. december 2-án, pénteken tartották. A községben több beruházást is ezen a napon avattak.

Befejeződött az egészségmegőrzés jegyében meghirdetett játékunk, mely népszerű volt olvasóink körében. A helyes megfejtők közül sorsoltuk ki a nyerteseket.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben is megrendezi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei könyvtárosok találkozóját. 

Egészséges kilátások címmel játékot hirdet a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Nevezési feltételeknél lényeges szempont, hogy a pályázó számára fontos legyen az egészsége, és érdeklődjön Borsod-Abaúj-Zemplén megye természeti szépségei iránt.

Újabb kistelepülési könyvtár újult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Mostantól Gesztelyben barátságos környezetben várják az olvasni vágyókat. A 4,4 millió forintos beruházás eredményeként megújult épület ünnepélyes átadóját 2022. augusztus 2-án, kedden tartották.

Összesen 33 játékos kedvű olvasónk kapcsolódott be a biodiverzitáshoz kapcsolódó játékunkba. Most megtudhatják a sorsolás után kiknek kedvezett a szerencse. 

Ismét játékra invitáljuk olvasóinkat a PASSZOLD VISSZA, TESÓ! projekthez kapcsolódóan. A kvíz során a játékosok olvashatnak a biológiai sokféleségről, a biodiverzitásról, majd tesztelhetik tudásukat.

Új épületben, új helyszínen várja a kesznyétenieket a községi könyvtár. Az átadó ünnepségre 2022. április 30-án, szombaton az erre az alkalomra szervezett civil napon került sor a dél-borsodi településen.

Új helyszínen várja olvasóit a felújított könyvtár Ónodon. A Nemzeti Kulturális Alap 3.150.000 Ft-os támogatásából valósult meg a beruházás, melynek ünnepélyes átadóját 2022. március 25-én tartották.

Pages