Legfrissebb híreink

Véget ért az Országos Kéktúrához kapcsolódó online játékunk. A fejtörőre összesen 62 megfejtést érkezett, közülük kerültek ki azok, akik kérdéseinkre a legtöbb helyes választ adták. A megfejtők könyveket és könyvtári ajándékcsomagokat nyertek. 

 

Ismét vetélkedőre invitáljuk olvasóinkat. Az Országos Könyvtári Napok programsorozatának egyik témaköréhez, az Egyensúlyban a természetben címűhöz kapcsolódva érdekes kérdésekkel készülünk. 

Befejeződött a Híres magyar könyvtárosok elnevezésű játékunk. A  kvízre összesen 158 megfejtés érkezett, mely közül 118 volt helyes. 

Megtartottuk a Költők a térképen című irodalmi játék sorsolását. A vetélkedőre összesen 169 megfejtés érkezett, melyből 160 bizonyult helyesnek. 
 

Ezen a héten is újabb játékkal jelentkezünk, melyben könyvtárosokat kell felismerni a megadott információk alapján.

Újabb játékra invitáljuk olvasóinkat. A költészet napján ismert Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez kötődő írók, költők nevét kell kitalálni.

Sorsoltak a víz világ napjához kapcsolódó irodalmi játék során. A vetélkedőre összesen 28 megfejtés érkezett. 

Vége ért Versek tükrében elnevezésű irodalmi játékunk. Az online vetélkedőre összesen 108-an pályáztak és közülük 100-an küldtek be helyes megfejtést. 

Irodalmi kalandozások Borsodban című játékunkra összesen 132 megfejtés érkezett, melyből 115 bizonyult hibátlannak. A nagy érdeklődésre való tekintettel 5 ajándékkönyvet és 5 könyvtári ajándékcsomagot sorsoltunk ki játékos kedvű olvasóink között.

A víz világnapjához kapcsolódó játékunkban, olyan irodalmi művek után kutathatnak, amelyek  címében egy borsodi, abaúji, vagy zempléni folyó  neve szerepel. 

Pages