Legfrissebb híreink

Önálló, központi épületbe költözött a teljes egészében modernizált könyvtár Hejőpapin.

Közösségi teremmel, kívül-belül megújulva és megszépülve várja a látogatókat a könyvtár Garadnán.

Többfunkciós közösségi térré vált az aggteleki könyvtár, amely a Művelődési Házzal együtt újult meg. Már az elektronikus kölcsönzés bevezetését tervezik.

Korszerűbb, tágasabb és kényelmesebb lett a könyvtár Abaújszántón. A teljes megújulás pályázati forrásból és városi önrésszel valósult meg.

 

A Hahó, könyvtár(s)ak! vetélkedő nyertesei számára gyorsan elrepült ez az öt nap, hiszen a fődíj, a bogácsi olvasótábor akkor is számos izgalmas, érdekes programot kínált, ha nem is volt egészen nyárias az időjárás. 

Fergeteges örömünnepé változott a selyebi könyvtár június 26-i avatója. Jó alapot adott az örömnek, hogy egy régi, kis szobányi könyvtár helyett több mint 100 négyzetméteres, korszerűen berendezett és felszerelt kulturális tér született.

Elegáns környezetben, felújított kastélyban működik az alacskai könyvtár – és a 2019. június 7-ei átadó óta maga is tetszetős, modern berendezéssel várja a látogatókat.

Hejőszalontán fél évszázad után nyílt újra könyvtár – vagy, ahogy a május 16-ai, csütörtöki átadón elhangzott: tudásközpont. A település vezetésének, karöltve a megyei hatókörű II. Rákóczi Ferenc Könyvtárral, máris vannak további tervei, az óvodások lelkesedése pedig mindenkit meggyőzhetett: van kiért és miért fejleszteni.

Többféle támogatás és sok-sok ember munkájának eredményeképpen megújult a kisgyőri könyvtár.

Nincs másik olyan nagy hagyományú kulturális rendezvény az országban, mint az Ünnepi Könyvhét, hiszen idén júniusban már a 90. szabadtéri könyves találkozót rendezik országszerte. Ebben az évben Miskolcon lesz az országos és a megyei megnyitó is.

Pages