Megújult kistelepülési könyvtárak

Újabb kistelepülési könyvtár újult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Mostantól Gesztelyben barátságos környezetben várják az olvasni vágyókat. A 4,4 millió forintos beruházás eredményeként megújult épület ünnepélyes átadóját 2022. augusztus 2-án, kedden tartották.

Új épületben, új helyszínen várja a kesznyétenieket a községi könyvtár. Az átadó ünnepségre 2022. április 30-án, szombaton az erre az alkalomra szervezett civil napon került sor a dél-borsodi településen.

Új helyszínen várja olvasóit a felújított könyvtár Ónodon. A Nemzeti Kulturális Alap 3.150.000 Ft-os támogatásából valósult meg a beruházás, melynek ünnepélyes átadóját 2022. március 25-én tartották.

A művelődési házban mostantól modern körülmények között kínálja szolgáltatásait a taktaszadai könyvtár. A Nemzeti Kulturális Alap 2.977.543 Ft-os támogatásából, valamint 330.838 Ft önkormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés ünnepélyes átadóját 2022. március 24-én tartották.

Felújított épületben várja olvasóit a mezőnyárádi könyvtár. Az intézmény a Nemzeti Kulturális Alap 3 millió forintos pályázati forrásából és az önkormányzat 1.5 millió forintos önerejéből újult meg. Az ünnepélyes átadót 2022. február 25-én tartották.

Megújult a bükkábrányi könyvtár és a közösségi tér, az iskola pedig egy új épületszárnnyal gazdagodott. Az ünnepélyes átadást 2022. január 28-án tartották.

Köröm volt a helyszíne az év utolsó könyvtárátadó ünnepségének 2021. december 17-én. A intézményünk jóvoltából így már 77 kistelepülési szolgáltatóhely felújítása valósulhatott meg az elmúlt 8 évben. 

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából már 76 kistelepülési intézmény felújítása valósulhatott meg az elmúlt 8 évben. Idén a tiszapalkonyai könyvtár újult meg, melyet szeptember végén vehettek birtokba az olvasók. Az átadási ünnepséget 2021. szeptember 29-én tartották. 

Immár egy felújított új könyvtár várja az olvasókat Felsővadászon. A helyi önkormányzat a helyiségek kifestésében és a felnőtt rész bebútorozásában nyújtott segítséget. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szőnyeget vásárolt, valamint a gyermekkönyvtár berendezését is megcsináltatta. Az átadási ünnepséget 2020. október 22-én. 

Átadták a bodrogkisfaludi könyvtárat, melynek köszönhetően a helyiek a könyvtárbuszos ellátás után állandó helyen vehetik igénybe a könyvtári szolgáltatást. Az ünnepségen Balogh Sándor a település polgármestere kiemelte a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársainak szakmai segítségét. Az ünnepséget 2020. szeptember 3-án tartották. 

Pages