Nyíri

Könyvtári, Információs és Közösségi Hely

3998
Nyíri
,
Kossuth u. 40.

Szolgáltatások: 
kölcsönzés (könyv), folyóirat-olvasás, -kölcsönzés, egyéb adathordozók (DVD, CD, videokazetta) helyben használata, egyéb adathordozók (DVD, CD, videokazetta) kölcsönzése, könyvtárközi kölcsönzés, kölcsönözhető dokumentum előjegyzése, internethasználat, fénymásolás, témafigyelés, irodalomkutatás, gyermekfoglalkozások

Nyitva tartás: 

Szerda: 16:00–19:00
Szombat: 15:00–18:00 

Ellátó könyvtár:
[Miskolc] - II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár, Miskolc
Beiratozási díj: 
A könyvtár szolgáltatásai ingyenesek, de bizonyos esetekben (pl. fénymásolás, nyomtatás) limitáltak.


Leírás: 

A könyvtár dokumentumállománya 2019-ben 2800 kötet, és az olvasók rendelkezésére áll 2 számítógép. A programok között előadás, kézműves foglalkozás, író-olvasó találkozó is szerepel.

A könyvtár az 1950-es évektől működik, a 70-es évektől Füzérkomlós önálló könyvtár fiókkönyvtáraként. Ellátó könyvtára a sátoraljaújhelyi Járási-Városi Könyvtár, mely megalakulása pillanatától felvállalta előbb mint a járás, majd 1984-től, a járások megszűnése után, már Városi Könyvtárként, mint a vonzáskörzet könyvtárának könyvellátását, később módszertani gondozását. 2006-tól Pálháza kistérségi központi könyvtár lett, ide csatlakozott kistérségi könyvtárként. 2013-től a KSZR keretein belül működik.