Mikóháza

Könyvtári, Információs és Közösségi Hely

3989
Mikóháza
,
Szabadság u. 11.

Szolgáltatások: 
kölcsönzés (könyv), folyóirat-olvasás, -kölcsönzés, egyéb adathordozók (DVD, CD, videokazetta) helyben használata, egyéb adathordozók (DVD, CD, videokazetta) kölcsönzése, könyvtárközi kölcsönzés, kölcsönözhető dokumentum előjegyzése, internethasználat, fénymásolás, nyomtatás, témafigyelés, irodalomkutatás, gyermekfoglalkozások

Nyitva tartás: 

Hétfő: 7:30–11:30
Csütörtök: 12:00–16:00

Ellátó könyvtár:
[Miskolc] - II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, Miskolc
Beiratozási díj: 
A könyvtár szolgáltatásai ingyenesek, de bizonyos esetekben (pl. fénymásolás, nyomtatás) limitáltak.


Leírás: 

A könyvtár dokumentumállománya 2019-ben 5100 kötet. Az olvasók rendelkezésére áll 2 számítógép is. Az intézmény programjai között előadás, koncert, kézműves foglalkozás, író-olvasó találkozó, könyvtári és számítógépes használóképzés szerepel.

A könyvtár már az 1950-es években működött mint népkönyvtár, a 70-es évektől mint önálló könyvtár, ami a nyilvános községi és iskolai könyvtárból jött létre. Többször költöztették, végül az iskola épületébe került, és jelenleg is ott működik. Három fiókkönyvtár tartozott hozzá: Alsóregmec, Felsőregmec, Vilyvitány. Ellátó könyvtára a sátoraljaújhelyi Járási-Városi Könyvtár, amely megalakulása pillanatától felvállalta előbb mint a járás, majd 1984-től, a járások megszűnése után, már Városi Könyvtárként, mint a vonzáskörzet könyvtárának könyvellátását, később módszertani gondozását. 2007-től a sátoraljaújhelyi Városi Könyvtár egyik kistérségi könyvtára. 2013-től a KSZR keretein belül működik.

A könyvtárnak otthont adó iskola a neves nyelvész, nyelvművelő Lőrincze Lajos nevét viseli, az épületben róla látható egy kiállítás.