Legfrissebb híreink

Korszerű, felújított térbe költözött, új berendezést kapott a tolcsvai könyvtár, melynek avatóját január 30-án tartották. Ebben az évben ez volt az első ilyen ünnep a megyében, a jelenlegi Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer, 2013 óta viszont már az ötvennegyedik.

Csak épületen belül költözött az alsóberecki könyvtár – ám ez a teljes megújulást jelentette. A megnövelt alapterületű, több mint 2000 kötetet kínáló könyvtárat 2018. november 17-én adták át az olvasóknak.

Megnyílt az online jelentkezés A könyvtárosok szerepe a tanulást támogató könyvtári szolgáltatások megvalósításában című blended képzés 2019-es csoportjaiba.

Komplett energetikai felújításon esett át a gibárti önkormányzat épülete. Ugyanakkor az ebben található könyvtár alapterületét megnövelték, berendezését kicserélték. Az ünnepélyes átadót november 9-én tartották – a szolgáltatások fejlesztése pedig tovább folytatódik.

Megrendülten és megdöbbent szívvel értesültünk arról, hogy fiatal munkatársunk, Varga Zoltán (1975–2018), életének 43. évében tragikus hirtelenséggel, súlyos, gyógyíthatatlan betegségben elhunyt. Temetése október 26-án, pénteken délelőtt 10 órakor lesz Miskolcon a mindszenti temetőben.  

Az Országos Könyvtári Napok első napján ismét találkoztak a megye könyvtárosai. Ezúttal Kazincbarcika látott vendégül minket.

OKN

Könyvtárak – közös tudás – közösségi hozzáférés. Ez a mottója az Országos Könyvtári Napok (OKN) idén október 1–7. között zajló programjainak. Sok érdekes rendezvénnyel készülnek a könyvtárak. Tartsanak velünk!

Nem csak szebb és kényelmesebb lett a felújítása után augusztus 10-én újra felavatott kisrozvágyi könyvtár. A beruházás újabb lehetőségeket is teremtett – ilyen például a kicsiknek a gyerekkuckó, a nagyoknak a különálló folyóirat-olvasó.

Öt nap, négy találkozó népszerű írókkal – és persze sok-sok kirándulás, fürdőzés, játék várja hétfőtől a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék döntőjének nyerteseit. A táborozók június 9-én, hétfőn keltek útra.

Eldőlt, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban: június 4-én, hétfőn megtartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét.

Oldalak