Legfrissebb híreink

Újabb kistelepülési könyvtár újult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Mostantól Gesztelyben barátságos környezetben várják az olvasni vágyókat. A 4,4 millió forintos beruházás eredményeként megújult épület ünnepélyes átadóját 2022. augusztus 2-án, kedden tartották.

Összesen 33 játékos kedvű olvasónk kapcsolódott be a biodiverzitáshoz kapcsolódó játékunkba. Most megtudhatják a sorsolás után kiknek kedvezett a szerencse. 

Ismét játékra invitáljuk olvasóinkat a PASSZOLD VISSZA, TESÓ! projekthez kapcsolódóan. A kvíz során a játékosok olvashatnak a biológiai sokféleségről, a biodiverzitásról, majd tesztelhetik tudásukat.

Új épületben, új helyszínen várja a kesznyétenieket a községi könyvtár. Az átadó ünnepségre 2022. április 30-án, szombaton az erre az alkalomra szervezett civil napon került sor a dél-borsodi településen.

Új helyszínen várja olvasóit a felújított könyvtár Ónodon. A Nemzeti Kulturális Alap 3.150.000 Ft-os támogatásából valósult meg a beruházás, melynek ünnepélyes átadóját 2022. március 25-én tartották.

A művelődési házban mostantól modern körülmények között kínálja szolgáltatásait a taktaszadai könyvtár. A Nemzeti Kulturális Alap 2.977.543 Ft-os támogatásából, valamint 330.838 Ft önkormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés ünnepélyes átadóját 2022. március 24-én tartották.

Robotok az irodalomban című játékunkra 122 megfejtés érkezett, melyből 78 volt hibátlan. A megfejtést itt nézhetik meg.

Robotok az irodalomban címmel játékot hirdet a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. 

Felújított épületben várja olvasóit a mezőnyárádi könyvtár. Az intézmény a Nemzeti Kulturális Alap 3 millió forintos pályázati forrásából és az önkormányzat 1.5 millió forintos önerejéből újult meg. Az ünnepélyes átadót 2022. február 25-én tartották.

Megújult a bükkábrányi könyvtár és a közösségi tér, az iskola pedig egy új épületszárnnyal gazdagodott. Az ünnepélyes átadást 2022. január 28-án tartották.

Oldalak