Kovácsvágás

Könyvtári, Információs és Közösségi Hely

3992
Kovácsvágás
,
Fő út 31.

Szolgáltatások: 
kölcsönzés (könyv), folyóirat-olvasás, -kölcsönzés, könyvtárközi kölcsönzés, kölcsönözhető dokumentum előjegyzése, internethasználat, témafigyelés, irodalomkutatás, gyermekfoglalkozások

Nyitva tartás: 

Péntek: 17:00–19:00
Szombat: 16:00–20:00 

Ellátó könyvtár:
[Miskolc] - II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, Miskolc
Beiratozási díj: 
A könyvtár szolgáltatásai ingyenesek, de bizonyos esetekben (pl. fénymásolás, nyomtatás) limitáltak.


Leírás: 

A  könyvtár dokumentumállománya 2019-ben 1900 kötet, és az olvasók rendelkezésére áll 2 számítógép is.

A programok között kézműves foglalkozás, előadás, író-olvasó találkozó, koncert szerepel.

A könyvtár az 1950-es évektől működik, a 70-es évektől Pálháza önálló könyvtár fiókkönyvtáraként. Ellátó könyvtára a sátoraljaújhelyi Járási-Városi Könyvtár, mely megalakulása pillanatától felvállalta előbb mint a járás, majd 1984-től, a járások megszűnése után, már Városi Könyvtárként, mint a vonzáskörzet könyvtárának könyvellátását, később módszertani gondozását. 2006-tól Pálháza kistérségi központi könyvtár lett, ide tartozott továbbra is kistérségi könyvtárként. 2013-től a KSZR keretein belül működik.

2017-ben nagy felújításon esett át a könyvtár. Az épületet a közmunkaprogram keretében felújította az önkormányzat, ez érintette a nyílászárókat, a külső vakolatot, a tetőt, a fűtési rendszert, és a teljes elektromos hálózatot. A KSZR által biztosított források révén pedig húsz négyzetméterrel bővült a könyvtár, amit a gyerekek kaptak meg. Teljesen új polcok, asztalok, székek, szőnyegek, függönyök kerültek a felnőtt kölcsönzőbe is, ami így igazi beszélgető-közösségi hellyé vált. Megújult a könyvállomány is. Az ünnepélyes avatót 2017. szeptember 16-án, a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében tartották.

Képgaléria az átadó napjáról »