Hollóháza

Könyvtári, Információs és Közösségi Hely

3999
Hollóháza
,
Szent László út 15.

Szolgáltatások: 
kölcsönzés (könyv), folyóirat-olvasás, -kölcsönzés, egyéb adathordozók (DVD, CD, videokazetta) helyben használata, egyéb adathordozók (DVD, CD, videokazetta) kölcsönzése, könyvtárközi kölcsönzés, kölcsönözhető dokumentum előjegyzése, internethasználat, témafigyelés, irodalomkutatás, gyermekfoglalkozások

Nyitva tartás: 

Hétfő: 14:00–16:00
Szerda: 14:00–17:00
Szombat: 10:00–11:00

Az épület akadálymentes.
Ellátó könyvtár:
[Miskolc] - II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, Miskolc
Beiratozási díj: 
A könyvtár szolgáltatásai ingyenesek, de bizonyos esetekben (pl. fénymásolás, nyomtatás) limitáltak.


Leírás: 

A könyvtár dokumentumállománya 2019-ben 7900 kötet, az olvasók rendelkezésére áll 3 számítógép is. Programjaik között előadás, kézműves foglalkozás, könyvtári használóképzés szerepel.

A könyvtár 1970. január 1-jétől működik önálló könyvtárként. Ellátó könyvtára a sátoraljaújhelyi Járási-Városi Könyvtár, mely megalakulása pillanatától felvállalta előbb mint a járás, majd 1984-től, a járások megszűnése után, már Városi Könyvtárként, mint a vonzáskörzet könyvtárának könyvellátását, később módszertani gondozását. 2008-tól a sátoraljaújhelyi Városi Könyvtár egyik kistérségi könyvtára. 2013-től a KSZR keretein belül működik.

A könyvtár a polgármesteri hivatalban, Integrált Közösségi és Szolgáltató Térben (IKSZT) helyezkedik el, az épület alkalmas csoportos foglalkozások, rendezvények megtartására.