Telkibánya

Könyvtári Információs és Közösségi Szolgáltató Hely

3896
Telkibánya
,
Rákóczi út 20.

Szolgáltatások: 
kölcsönzés (könyv), folyóirat-olvasás, -kölcsönzés, egyéb adathordozók (DVD, CD, videokazetta) kölcsönzése, könyvtárközi kölcsönzés, kölcsönözhető dokumentum előjegyzése, fénymásolás, gyermekfoglalkozások, klub(ok) felnőtteknek, kiállítások rendezése

Nyitva tartás: 

Csütörtök: 16:00–19:00
Vasárnap: 14:00–17:00

Az épület akadálymentes.
Szolgáltató könyvtár: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi könyvtár
Ellátó könyvtár:
[Miskolc] - II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár, Miskolc
Beiratozási díj: 
A könyvtár szolgáltatásai ingyenesek, de bizonyos esetekben (pl. fénymásolás, nyomtatás) limitáltak.


Leírás: 

A könyvtár dokumentumállománya 2018-ban több mint 2500 kötet. Az olvasók rendelkezésére áll 2 számítógép is.

Minden hónapban tartanak programot a gyerekeknek, kézműves, olvasásnépszerűsítő vagy hagyományápoló foglalkozást. Felnőtteknek kéthavonta rendeznek klubfoglalkozást (kézimunkakör, népdalkör), de az évi 20-22 rendezvényük közé a közösségi programokban való részvétel is beletartozik. 

Az 1960 májusa óta működő könyvtárban állandó kiállítás látható az 1848-as forradalom és szabadságharcról. 2018 márciusára pedig megújult a könyvtár bútorzata és eszközparkja a Nemzeti Kulturális Alap 2,8 millió forintos támogatása révén.

A település pedig elvégezte az egymásba nyitás révén 20 négyzetméterrel (45-ről 65-re) megnövelt alapterületű helyiségek belső felújítását. Új polcokkal, asztalokkal, szőnyegekkel rendezhették be a könyvtárat, és kialakítottak a gyermekek számára is egy külön olvasó- és játszósarkot.