Hidasnémeti

Könyvtári Információs és Közösségi Szolgáltató Hely

3876
Hidasnémeti
,
Fő tér 3.

Szolgáltatások: 
kölcsönzés (könyv), folyóirat-olvasás, -kölcsönzés, egyéb adathordozók (DVD, CD, videokazetta) kölcsönzése, könyvtárközi kölcsönzés, kölcsönözhető dokumentum előjegyzése, internethasználat, fénymásolás, szkennelés, nyomtatás, faxküldés, sajtócikk-figyelés, témafigyelés, irodalomkutatás, gyermekfoglalkozások, klub(ok) felnőtteknek, kiállítások rendezése

Nyitva tartás: 

Kedd: 14:00–18:00
Szerda: 14:00–18:00
Csütörtök: 14:00–18:00
Péntek: 14:00–18:00
Szombat: 14:00–18:00

Szolgáltató könyvtár: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi könyvtár
Ellátó könyvtár:
[Miskolc] - II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár, Miskolc
Beiratozási díj: 
A könyvtár szolgáltatásai ingyenesek, de bizonyos esetekben (pl. fénymásolás, nyomtatás) limitáltak.


Leírás: 

A könyvtár dokumentumállománya 2015-ben 7457 kötet, közte sok helytörténettel kapcsolatos kiadvány található. Az olvasók rendelkezésére áll 4 számítógép is.

Minden évben tartanak a településről elszármazott, vagy a közelben élő, alkotó író, költő aktuálisan megjelent könyve apropóján író-olvasó találkozót. Népszerű az évi 4-5 kézműves foglalkozás a gyermekek körében, ahogy a felnőttek körében a minden szombaton "kinyitó" Kéz-klub (hímzés, varrás, szabás, patchwork). Részt vesznek a közösségi rendezvényekben is (pl. Hidasi Napok – Felvidéki Fesztivál, adventi műsor).

A településen 1960 óta működik könyvtár. Bár jelenlegi otthona is nagyjából akkor épült, csak később költözött ide, a Művelődési Ház udvarára, az ifjúsági ház helyére. A község teljes kulturális élete ebbem az épületben zajlik, itt működik az alkalmi mozi, az eMagyarország Pont, a Teleház és egy settlement ház is.