Illusztrációs pályázat Weöres Sándor tiszteletére

Weöres Sándor író, költő műfordító születésének 100. évfordulója alkalmából és a költészet napja tiszteletére Tarka forgó illusztrációs pályázatot hirdet óvodásoknak, valamint az általános iskolák első és a második osztályos tanulói számára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára. Nekik szól a következő üzenet!

 Weöres Sándor sok mindenre megtanított bennünket. Tőle tudjuk például, hogy vásárba ment Csimpilimpi, a pocok ára hat peták, kutyatárat nyitott Kutyafülű Aladár, Sehallselát Dömötör pedig olyan buta, mint hat ökör. Egyszer meg ez a Sándor bácsi jól felültette Haragosit a kocsira és a lovak közé csapott, majd felbosszantotta Liba péket a megégetett kenyérrel, és megtalálta az alkalmat arra is, hogy kipletykálja Juli néniék pletykálkodását, aztán megírta Bábos Dorka, Ékkő Lola, Árnyék Kata, Bóbita történetét, valamint az ég és föld, az állat- és növényvilág összes csodáját. Most ­rajtunk a sor, mutassuk meg: milyennek látjuk mi ezeket a szereplőket, mesefigurákat, szellemlényeket, furcsa eseteket ­– rajzoljuk le, fessük meg a költőtől kapott „tarka forgó” szirmait!
A Tarka forgó címmel meghirdetett pályázatra jelentkezni Weöres Sándor egy szabadon választott versének – bármilyen technikával készült, A/3-as vagy A/4-es méretű – illusztrációjával lehet. Beküldési határidő: március 27. (3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.). A legsikerültebb alkotásokból kiállítás nyílik a könyvtárban, a legszebb, legötletesebb alkotások készítői jutalmat kapnak.

Csatolmányok