Barangoljunk a neten és a könyvtárban!

Játékos barangolásra hívjuk kedves Olvasóinkat. Keressék meg a honlapunkon a „Nap kérdését”!

A megfejtést küldjék el a jatek@rfmlib.hu címre minden nap éjfélig. A helyes választ adók között ajándékokat sorsolunk ki. Játsszanak velünk, minden nap nyerhetnek!

Március 27-én a „Nap kérdése”:

Keresse meg a könyvtárban A miskolci Avas című könyvet! Kinek a festménye látható a borítón?

Az elmúlt napok kérdései:

Március 20-án a „Nap kérdése”:

Breznóbányán született, de gyermekéveit a Bükkben töltötte. Miskolcon kezdte iskolai tanulmányait, majd elkerült innen. Később egy ideig a város képvelője is volt. Idősebb korában visszatért gyermekkorának kedvelt helyszínére, a Bükkbe. Ki ő?

Március 21-én a „Nap kérdése”:
 
Keresse meg a könyvtárunk katalógusában, hogy mikor jelent meg Lévay Józsefnek az a verseskötete, amelyik a legrégebbi a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban található összes Lévay-kötet közül?
 

Március 22-én a „Nap kérdése":

Keresse meg Déryné Széppataki Róza naplójának legrégebbi kiadását a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár katalógusában, és nézze meg: a könyvtár melyik részlegében található a 3 kötetes mű?
 
Március 25-én a "Nap kérdése":
 
Keresse meg a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár tulajdonában lévő, Kölcsey Ferenc műveit tartalmazó kötetek közül a legrégebbi kiadású könyvet. Használja a katalógust! Írja meg a könyv címét, a kiadóját és a megjelenés idejét!
 

Március 26-án a „Nap kérdése”:

Keresse meg a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapján a Borsodi Digitális Könyvtárban, a képeslapok között azt az 1945 előtt készült „miskolczi” üdvözletet, melyre azt írta feladója: „olyan éhesek vagyunk mint a tsibe”. Kinek az „amateur” felvétele alapján készült a képeslap?