Könyvtár(s)ak a Balatonnál

Az egyhetes, vidám, játékkal, fürdéssel, és sok-sok élménnyel teli balatonmáriafürdői táborozással zárult az idei Hahó, könyvtár(s)ak! vetélkedő.

Igen korán kelt, és jó eséllyel aranyat lelt a Hahó, könyvtár(s)ak című megyei olvasásnépszerűsítő vetélkedő 44 legügyesebb kis olvasója augusztus 8-án, hiszen már kora reggel útnak indultak, hogy – útba ejtve a Bálint Ágnes Emlékházat – ebédkor már így köszönhessenek: Hahó, Balaton, megjöttünk! És egy hétig maradtak is a balatonmáriafürdői táborban az ózdi, kazincbarcikai, gesztelyi, felsőzsolcai, szerencsi és serényfalvai iskolába járó kisdiákok.

Az egy hét alatt a fürdés, a kézműveskedés, a társas- és sportjátékok mellett számos élményteli programban volt részük. Így például kirándultak Nagyvázsonyba, Keszthelyre, fellépett a táborban a Lábita Színház, azaz Csernik Szende székely lábbáb művész, mesemondó, a Kiss Kata zenekar, és részt vehettek egy esti sétahajózáson is.

Vajon hogy látták a táborozók ezt az egy hetet? Olvassunk bele néhányuk véleményébe!

Nagyon tetszett a tábor, és a sok színesebbnél színesebb minden napi programok. Szerintem érmet kellene kiosztani minden könyvtáros néninek, hogy ilyen táborban vehettünk részt.
Mesés volt látni minden nap a Balatont, és kellemes volt érezni a friss szellőit. Én nagyon jól éreztem magam. Jövőre is jövök, ha lesz rá esélyem. Német Emma

Szerintem ez a tábor nagyon klassz volt. Sok élményben volt részem. Nekem nagyon tetszett a kirándulás és a hajókázás. És a sok játék is jó volt. Nagyon tetszett az is amikor a Balatonban fürödtünk. Ebben az egy hétben minden perc boldogan és csodálatosan telt. Demeter Hajnalka

Nagyon jól éreztem magam. Első nap nagyon jó volt a Bálint Ágnes emlékház. Láttunk sok érdekes dolgot. Azok is jók voltak amikor kimentünk sétálni és fagyizni. Jó volt a hajókázás, meg amikor mentünk Kinizsi Pál várába.  Én azt tudom mondani, hogy ez a tábor nagyon szuper volt. Éles Boglárka

Nem teszett: semmi. Tetszett: MINDEN. Homonnai Réka

Idén 45 csapat azaz 180, a megye kistelepülésein élő 3-4. osztályos gyermek és tanáraik tartottak a könyvtárosokkal, és mérték össze ügyességüket, kreativitásukat a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár által szervezett, Hahó, könyvtár(s)ak című megyei olvasásnépszerűsítő vetélkedőn. A két írásbeli forduló, majd a szóbeli döntő feladatainak megoldásához többek között Balázs Ágnes, Bálint Ágnes, Csukás István és Szabó Magda írásaival kellett megismerkedniük.

Az utazás, a tábor és a sok-sok program teljesen ingyenes, azt a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében finanszírozza a vetélkedőt szervező megyei hatókörű II. Rákóczi Ferenc Könyvtár.