Könyvtárakért rajzolnak

Kérj egyedi rajzot kedvenc illusztrátorodtól karácsonyra, és segíts ezáltal a kiskönyvtáraknak! Ez a lényege a Dániel András író-illusztrátor által útjára indított rajzolós-könyves karácsonyi akciónak.

Dániel András kortárs gyermekkönyvíró, illusztrátor fejében 2016-ban született meg a gondolat, hogy a könyvtárakban nagyobb arányban kellene kölcsönözhetővé tenni a kortárs gyerekkönyveket. A gondolatot tett követte és tavaly 600 000 forint gyűlt össze akciójuk során, így megyénként 2-2 települési könyvtár kapott könyvcsomagot. Ezért idén is lesz Rajzolj nekem! akció, így lehetőséget kapnak a könyveket szerető kicsik és nagyok, hogy egyéni rajzot kérjenek kedvenc illusztrátoruktól és egyben egy jó ügyet támogassanak.

December 10-én, Budapesten, a Bartók Béla úti Pagony könyvesboltban várja hét grafikus/illusztrátor – Baranyai (b) András, Bernát Barbara, Dániel András, Horváth Ildikó, Kőszeghy Csilla, Pásztohy Panka és Szegedi Katalin – azokat, akik szívesen vásárolnának akár maguknak, akár karácsonyi ajándékként olyan grafikákat, amelyeket személyesen nekik, kérésük alapján, ott helyben készítenek el az alkotók.

Az e módon befolyt adományból a kiadók beszerzési áron ad könyveket, amelyekkel a kistelepülési könyvtárakat szeretnék támogatni.

Az illusztrátorokkal ekkor lehet találkozni ezen a vasárnapon:
10–13 óráig:
Baranyai (b) András, Bernát Barbara Dániel András, Horváth Ildikó
14–17 óra között: Dániel András, Kőszeghy Csilla, Pásztohy Panka, Szegedi Katalin