Homrogdi kreatív foglalkozások

A homrogdi könyvtár kettős feladatot lát el, hiszen községi, valamint iskolai bibliotékaként is működik. Szoros kapcsolatot ápol a település oktatási intézményeivel és októberben elindította az úgynevezett kreatív kiscsoportos foglalkozásokat is, melyek most a veszélyhelyzet ideje alatt szünetelnek, de később a remények szerint újraindulhatnak. 

A Móra Ferenc Községi Könyvtár egyik legfőbb települési együttműködő partnere a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda, mely bekapcsolódott az intézmény délutáni kreatív foglalkozásaiba. Az alkalmakat a könyvtárban tartották, ahol „régi idők emlékkönyvét” igyekeztek elkészíteni a résztvevők. A gyerekek nagy örömmel, és nem kis lelkesedéssel láttak hozzá a munkához, vágtak, ragasztottak és színeztek.

Az emlékkönyveket idézetekkel tették még érdekesebbekké, melyeket a könyvtári kötetekből kerestek ki. A fiatalok számára nagyon izgalmasnak bizonyult ez a munka, mely jó kedvvel, beszélgetéssel és nem utolsó sorban sok-sok nevetéssel telt. Sikerült megegyezni abban is, hogy minden hónapban tartanak egy-egy „kreatív könyvtári délutánt”.

A településen színházi élményekkel is igyekeztek gazdagítani a homrogdi iskolásokat. A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer jóvoltából ebben az évben két előadást is tartottak, ahol Lúdas Matyi történetével ismerkedtek a nagyobbak, míg a kisebbek környezettudatos, interaktív előadást láthattak. A helyi könyvtár fontosnak tartja, hogy a község többi intézményével karöltve folytathassa olvasásnépszerűsítő programjait, melyeket a veszélyhelyzet után valósíthatnak meg.