Hahó, ismét tábort vernek a könyvtár(s)ak!

Öt nap, négy találkozó népszerű írókkal – és persze sok-sok kirándulás, fürdőzés, játék várja hétfőtől a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék döntőjének nyerteseit. A táborozók június 9-én, hétfőn keltek útra.

Ötödször hívta olvasni és játszani a megye kisiskolásait a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Hahó, könyvtár(s)ak! című vetélkedő keretében. A megye miden részéről jelentkezett 26 csapat közül a tavaszi írásbeli fordulók alapján 15 jutott be a júniusi döntőbe, az ottani szereplésért pedig 7 csapat, összesen 28, 3-4. osztályos iskolás nyerte el a táborozás élményét.

Idén Bogácson rendezkedik be az olvasótábor, tehát a fürdőzés lehetősége most is adott, a tartalmas elfoglaltságról pedig a könyvtárosok gondoskodnak. És természetesen íróvendégeik – rögtön a nyitónapon Kiss Ottó József Attila-díjas író, költő érkezik hozzájuk, őt a vetélkedő zsűrijéből már ismerik a gyerekek. Többségük viszont először találkozik majd személyesen Csorba Piroskával, Vig Balázzsal vagy Molnár Krisztina Ritával, akiket eddig csak az írásaik alapján ismertek.

Az olvasótábor programját most is úgy állították össze a szervezők, hogy a sok élményből a gyerekek írhassanak akár egy regényt is. Így nemcsak megismerkedhetnek a palóc mesevilággal, de maguk is beöltözhetnek a történetek hőseinek, mesés séták és kirándulások várnak rájuk a Bükkben, Bogácson és Noszvajon, és lesz vetélkedő is nyereményekkel. Így pénteken, bár 13-a lesz, biztosan minden táborozó úgy térhet haza Bőcsre, Bánhorvátiba, Miskolcra, Tiszaújvárosba, Gesztelybe vagy bogácsi otthonába, hogy szerencsésnek érezheti magát!

A táborozók névsora előző cikkünkben található »