Énekszóval hozták vissza a december varázsát

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Kiss Kata Zenekarral közösen Borsod-Abaúj-Zemplén Megye településeire tervezett „ablakos koncerteket.” Az együttes decemberben 15 településen lépett fel óvodák és általános iskolák udvarán.

A programon a gyermekek a járványügyi helyzetnek megfelelően vehettek részt, vagyis az intézmény ablakából figyelhették a produkciót. A kicsik lelkesen énekelték a Mikulást váró dalokat, amelyekért cserébe ajándékokat is kaptak. A cukor és csokoládé nagy öröm volt mindenki számára, de a kézzel fogható nyalánkságok mellett természetesen a Kiss Kata Zenekar rövid műsora is jókedvűvé tette a fiatalokat.

A rendhagyó Mikulásturnét a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szervezte, melynek részeként 15 település oktatási intézményének udvarán adhatott koncertet az együttes, amely december 3. és december 18. között örvendeztette meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei óvodásokat és az általános iskolásokat. A különleges programok során a gyerekeket nem volt könnyű megszólítani, hiszen az ablak köztük volt, de mindenki „jó nagyra nyitotta a szívét, és így a mi is találkozhattunk a gyerekektől a felénk áradó szeretettel” – mondta az együttes énekese.

Bükkábrányban, Hejőbábán, Hejőszalontán, Hercegkúton, Karoson, Kistokajban, Körömben, Monokon, Szentistvánban, Tiszakeszin, Tiszatarjánban, Tolcsván, Újcsanáloson, Vattán, és Zubogyon, – ahogy Kiss Kata énekes fogalmazott – hozták vissza ezzel a turnéval a gyerekeknek a december varázsát. 
„Ebben az időszakban a művészek feladata egy kicsit felértékelődik, hiszen a koronavírus-járvány miatt ez egy szomorú év volt. Nekünk az most a teendőnk, hogy a zenén keresztül a szeretet erejével egyfajta gyógyírt hozzunk az embereknek a szívébe” – emelte ki a Duna Televízió Család-barát című műsorában Kiss Kata.