Elismerésben részesült munkatársunk

Háromhután vehette át a Pro Bibliotheca-díjat Fülöpné Ondok Zsuzsanna, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyűjteményszervezési osztályának vezetője.

Munkatársunk 1983-ban a Miskolc Városi Könyvtárhoz tartozó Tompa Mihály Fiókkönyvtárban kezdte munkáját, majd 1985. február 1-én lett a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár munkatársa. Az első néhány évben olvasószolgálati könyvtárosként a kölcsönzőpultban tevékenykedett. Még ebben az évben elvégezte a könyvtárkezelői tanfolyamot. 
Később továbbképezte magát, és 2002-ben diplomázott az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán, könyvtár szakon. Szakdolgozatának témája a miskolci nyomdászat első száz évének története volt.  A Gyűjteményszervezési osztályt 2015-től osztályvezetőként irányítja, felügyeli az osztály egyre bővülő szakmai munkáját, tervezi, szervezi az intézmény könyv- és folyóirat-beszerzését, nyilvántartását.
2017 és 2020 között részt vett a könyvtár stratégiai tervének összeállításában, megvalósításában. 2018-ban vette át az intézményben folyó OKJ-s segédkönyvtáros-képző tanfolyam vezetését. Munkáját magas színvonalon végzi. Szakmai igényessége, segítőkészsége, kedves, közvetlen egyénisége példaértékű. Munkatársait partnerként kezeli, ötleteiket, javaslataikat nyitottan fogadja.
Munkásságának elismeréseként méltó a Pro Bibliotheca-díjra, melyhez ezúton is gratulálunk.