Állománygyarapítási pályázat!

Iskolai könyvtárak gyarapíthatják könyv- és szótárállományukat féláron a Tinta Könyvkiadó Lőrincze Lajos-pályázatának keretében. Pályázni március 12-éig lehet.

Sok iskola könyvtárában régi, több évtizeddel ezelőtt kiadott – tehát elavult, a szókincsében gyorsan változó magyar nyelv mai állapotát nem tükröző szótárak találhatók. Számukra lehet igazán érdekes a Tinta Könyvkiadó ez évi Lőrincze Lajos-pályázata.

A Tinta a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, munkái közül többet Kiváló Magyar Szótár Díjjal tüntetett ki a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága. Most újra pályázatot írnak ki iskolai könyvtáraknak. A Lőrincze Lajos V. iskolai könyvtárbővítési pályázat keretében a kiadó kötelezettséget vállal, hogy az intézmények által pályázott könyvek árának felét, összességében 3,5 millió forintig, támogatásként átvállalja.

A pályázaton részt vehet minden alsó-, közép- és felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, illetve fenntartója. Egy oktatási intézmény 15 és 200 ezer forint közötti támogatást igényelhet. A szótárak között értelmező, etimológiai, táj-, ellentét- és magyarító szótár is szerepel, valamint kétnyelvű munkák is.

A részletes pályázati kiírás, valamint a pályázati adatlap innen letölthető