Megfiatalodott az épület – és a könyvtár

A volt rendőrségi épületet ezután könyvtárként ismerik és használják majd Sajóbábony lakói. A település önkormányzata 12 millió forintot költött a felújításra, amit önkormányzati dolgozók és közmunkások végeztek el. De nemcsak a „falak”, hanem a köztük lévő „tartalom” is modernizálódott.

A 2016. május 24-én megtartott sajóbábonyi könyvtáravatón dr. Szilva István polgármester arról szólt, hogy a könyv kulcsfontosságú a világ megismerésében, az élethosszig tartó tanulásban, a szabadidő hasznos eltöltésében. Számukra ugyanilyen fontos, hogy a Déryné Szabadidő Központ és Városi Könyvtár fiatalos arculatú épülete színvonalas rendezvényeknek tud otthont adni a jövőben.

Az ünnepségen a nemzeti színű szalagot a város polgármesterével Demeter Ervin kormánymegbízott és Szabóné Bikki Ágnes, a megyei kormányhivatal munkaügyi központja miskolci kirendeltségének vezetője vágta el. A kormánymegbízott beszédében kiemelte, nemcsak az épített és technikai környezet felel meg a 21. századi igényeknek, hanem az is, hogy a könyvkínálat mellett internetszoba is várja a bábonyiakat.

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) keretében működő könyvtár a változáshoz jelentős szakmai segítséget kapott a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársaitól. Szinte rohamtempóban dolgozták fel a közel 20 ezres könyvállományt, így rövidesen megkezdődhet az elektronikus kölcsönzés. Az új helyen lehetővé vált a gyermekrészleg kialakítása, ami a könyvek iránt legfogékonyabb korosztálynak kínál otthonos könyvtári környezetet.

Galéria az átadóról »