Léh

Könyvtári, Információs és Közösségi Hely

3832
Léh
,
Kossuth út 24

Szolgáltatások: 
kölcsönzés (könyv), folyóirat-olvasás, -kölcsönzés, egyéb adathordozók (DVD, CD, videokazetta) helyben használata, egyéb adathordozók (DVD, CD, videokazetta) kölcsönzése, könyvtárközi kölcsönzés, kölcsönözhető dokumentum előjegyzése, internethasználat, fénymásolás, szkennelés, nyomtatás, gyermekfoglalkozások

Nyitva tartás: 

Szerda: 14:00–20:00
Csütörtök: 14:00–20:00 

Ellátó könyvtár:
[Miskolc] - II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, Miskolc
Beiratozási díj: 
A könyvtár szolgáltatásai ingyenesek, de bizonyos esetekben (pl. fénymásolás, nyomtatás) limitáltak.


Leírás: 

A könyvtár dokumentumállománya 2019-ben 3700 kötet. Ebben fontos helyet foglal el a helytörténeti anyag. Az olvasók rendelkezésére áll 5 számítógép is.

A könyvtár valódi közösségi térként működik. Emellett számos programjuk szervezésekor egyaránt gondolnak a felnőttekre és a gyerekekre. A kézműves eszközök szinte minden nyitvatartási napon előkerülnek, de tartanak tematikus foglalkozást, író-olvasó találkozót, és szerveztek már bábelőadásokat, zenés műsort, mesemondó versenyt is.  

A településen 1961 óta működik könyvtár, állománya az iskolai és az Állami Gazdaság köteteiből állt össze. 1973–1991 között a halmaji körzeti könyvtár fiókkönyvtára volt, majd önálló lett. Az elmúlt években többször költözött: 1981–89 között a mai posta, illetve a régi tanácsadó helyiségében, 1990–2003 között a kultúrház régi klubhelyiségében, a mai polgármesteri hivatal helyén működött. 2003-ban került mai helyére, a Faluházba. 2013-ban kívül-belül megújult az épület és magának a könyvtárnak a berendezése is.

Galéria az átadóról »