Minden egy helyen

A könyvtár közös erővel újult meg 2009 után 2019-ben. Az infokommunikációs eszközökkel jól felszerelt könyvtárban az elektronikus kölcsönzés is hamarosan megvalósulhat.

 

A polgármesteri hivatal épületében található könyvtár külső-belső felújítását, az ablakok cseréjét és a tisztasági festést az önkormányzat vállalta magára. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az állami támogatásként kapott KSZR-es költségvetéséből pedig az elavult bútorok cseréje, megújítása, új polcok, kiegészítő és gyermekbútorok, valamint szőnyegek vásárlása valósult meg.

Az infokommunikációs eszközökkel jól felszerelt szolgáltatóhelyen a könyvtáros számítógépén kívül három internet hozzáféréssel rendelkező gépet használhatnak egyszerre az olvasók. Az infrastrukturális beruházás hamarosan a KönyvtárMozi szolgáltatást és az elektronikus kölcsönzést is lehetővé teszi.

A könyvtár 3810 dokumentumból álló állománya teljes egészében visszakereshető a Corvina integrált könyvtári rendszerben, s a többfunkciós trében már nem csupán az olvasásra, hanem különböző közösségi foglalkozások megtartására is van lehetőség.