Tágasabb és kényelmesebb

Korszerűbb, tágasabb és kényelmesebb lett a könyvtár Abaújszántón. A teljes megújulás pályázati forrásból és városi önrésszel valósult meg.

 

Immár 80 m2-en fogadja a látogatókat az eddig 50 m2-es Petőfi Sándor Művelődési Ház emeletén található 11 000 kötetes, minden ízében modernizált könyvtár.

A megújulással tágasabbá vált tér lehetővé tette a funkcióbeli elkülönítéseket. A hajdani előteret és könyvtárszobát egybenyitották, a számítógéptermet a lépcső fölötti galérián alakították ki, a folyóirat-olvasó pedig az előtérben kapott helyet.

A korszerűsítés és a térátalakítás mellett felújították a padlót, kifestették a helyiségeket, lecserélték az elavult bútorokat, és a 11 000 kötetes állomány is jelentős változásokon esett át. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársai segítségével történt átválogatás után az állomány bekerült a Corvina könyvtári rendszerbe.

Bokrosné Stramszky Piroska igazgatóhelyettes és Sáfián Ádám polgármester

A könyvtár korszerűsítése a Nemzeti Kulturális Alaptól 2018-ban elnyert 2,5 millió forint pályázati támogatásból valósult meg, amelyhez Abaújszántó Város Önkormányzata 10 százalék önerővel járult hozzá.