Hahó – táboroz(t)unk!

A Hahó, könyvtár(s)ak! vetélkedő nyertesei számára gyorsan elrepült ez az öt nap, hiszen a fődíj, a bogácsi olvasótábor akkor is számos izgalmas, érdekes programot kínált, ha nem is volt egészen nyárias az időjárás. 

Július 8-án, hétfőn indultak, és még meg sem érkeztek a bogácsi táborba, máris részt vettek egy programon. És így ment 5 napon keresztül…

Hatodszor hívta olvasni és játszani a megye kisiskolásait a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Hahó, könyvtár(s)ak! című vetélkedő keretében. A megye miden részéről jelentkezett 29 csapat közül a tavaszi írásbeli fordulók alapján 16 jutott be a júniusi döntőbe, az ottani szereplésért pedig 7 csapat, összesen 28, 3-4. osztályos iskolás nyerte el a táborozás élményét.

Kézműves gyakorlat a Hadasban – még táborverés előtt

Visszatért Bogácsra, a fürdő melletti jurtaházba az olvasótábor, tehát a fürdési lehetőség adott volt, a tartalmas elfoglaltságról pedig a könyvtárosok gondoskodtak. És természetesen íróvendégeik – rögtön a nyitónapon Nyulász Péter IBBY-díjas író, aki már korábban is találkozott a gyerekekkel, hiszen ő volt a döntő zsűrijének elnöke. Vig Balázs és Bosnyák Viktória íróval lehet, most találkoztak először személyesen, de könyveiket, mesehőseiket biztosan ismeri minden kisiskolás.

Indulás haza...

Már a „táborverés”, a bogácsi érkezés előtt is volt program! Megálltak ugyanis Mezőkövesden, hogy a Hadasban bepillantsanak a matyó kultúrába, a hét során pedig arra is volt alkalmuk a táborlakóknak, hogy maguk is felöltsék a matyó viseletet. Bábszínház, nagy kirándulás a Bükkben, a bogácsi látnivalók, és persze sok-sok játék tette emlékezetessé az ároktői, mezőnagymihályi, kazincbarcikai, felsőzsolcai, szirmabesenyői és miskolci gyerekek számára az olvasással elnyert tábori napokat.