Internetterasz és könyvcserélde

Ha újdonságokra vágyik, vagy ha már nem férnek el a könyvei otthon, akkor valós megoldást talál a virtuális információk tiszaújvárosi teraszán. Július 27-én ugyanis újra kinyitott a Hamvas Béla Városi Könyvtár Internetterasza, ahol nemcsak a világháló, de újságok és egy könyves csereberepolc is várja az olvasni kedvelőket.

Az internetterasz tavaly kínálta először szolgáltatásait, és induláskor a Hamvas Béla Városi Könyvtár munkatársai az ígérték, ha sikeres lesz, akkor lesz folytatás. Hogy sikeres volt, az már nem kérdés, hiszen július 27-étől – a könyvtár nyitvatartási idejében – kinyit az internetterasz is a helytörténeti gyűjtemény bejárata előtti fedett területen.

Itt könyvtári laptopok várják a netezni vágyókat, de saját géppel vagy okostelefonnal is ingyen rá lehet csatlakozni a wifire. De nemcsak netezni lehet, folyóiratot is lehet olvasni. A könyvtár pedig itt kínálja fel a város lakóinak az állományába nem illő ajándékköteteket vagy törölt példányokat: ezeket ingyen el lehet vinni a terasz könyvespolcáról. Ezek közül mindenki szabadon választhat, az is, aki esetleg nem hoz cserekönyvet. De örömmel fogadják a könyvtár munkatársai, ha elhelyeznek egy-két könyvet a kínálatban.