Gyermeknapi Kölyökbuli Sárospatakon – másodszor

Gyermeknapi Kölyökbulit rendezett A Művelődés Háza és Könyvtára május 28-án a családok számára. Délelőtt 10 órától Mozimatiné keretében a Játékkészítő című filmet tekinthették meg az érdeklődők. Délután a Makovecz térre és a mellette lévő parkba várták a családokat, ahová a gyönyörű napsütéses időben sokan ellátogattak. A sárospataki családokon kívül Nagykaposról és a környező településekről is érkeztek látogatók a rendezvényre.

A kellemes kikapcsolódást és az élménydús időtöltést sokféle színes programmal tettük emlékezetessé kicsik és nagyok számára. Az arcfestés és a csillámtetoválás, mint mindig, most is nagyon népszerű volt. Gyönyörű pillangók, virágdíszek, állatos arcminták és vidám tetoválások készültek a délután folyamán. A kézműves sarokban többféle kreatív tevékenységgel vártuk az érdeklődőket. Varrással készített virág formájú kulcstartó díszeket és csigabiga alakú beszúrható picket is alkothattak a szorgos kezű gyermekek és felnőttek. A legkisebbeket Babahempergő várta, ahol az árnyas fák alatt a játszótérhez közel tudtak megpihenni a leterített plédeken.

Az aszfaltrajzversenyre idén olyan sokan jelentkeztek, hogy két fordulóban zajlott a rajzok elkészítése és értékelése. Első körben 16 csapat (32 fő), a második fordulóban pedig 15 csapat (30 fő) nevezett. A téren leterített csomagolópapíron gyönyörű képeket alkottak, melynek központi témája a gyermeknap élményeinek ábrázolása volt. A rajzokat zsűri értékelte és a legszebbnek talált alkotásokat díjaztuk is.

A főiskola előtti részen zajlottak az ügyességi versenyek. Egy előre felállított akadálypályán ügyeskedtek a kicsik és nagyobb gyerkőcök, akik nagy kedvvel és vidáman teljesítették a különböző sportfeladatokat. Fotózkodásra is volt lehetőség, a mesefigurás paravánok segítségével kedvenc mesehősükké válhattak a gyerekek a fotókon. 

Egész délután látogatható volt a Palacsintázó. „ A MŰVHÁZ PALACSINTÁSA” és segédei sütötték a finom palacsintákat és kínálták a látogatóknak. Az ügyességi versenyek teljesítéséért, a rajzversenyen és a Családi vetélkedőn való részvételért kapott jegyeket válthatták palacsintára a gyermekek és szüleik. A délután folyamán közel 300 palacsinta készült.

A Családi vetélkedőre – nagy örömünkre a tavalyihoz hasonlóan – 19 család jelentkezett. A menetlevelek átvétele után a családok ötállomásos akadályversenyen vettek részt, ahol a játékos feladatok keretében kipróbálhatták ügyességüket, gyorsaságukat és a tudásukat is. A feladatok között szerepelt sárkányetetés, totó, városunk épületeinek és nevezetes helyeinek felismerése, szelektív válogató és horgászat is. A vállalkozó kedvű apukák, anyukák, nagyszülők, rokonok a kisebb-nagyobb gyermekekkel együtt nagy aktivitással, vidáman vettek részt a feladatok megoldásában.

A délután folyamán édességeket kínáló kirakodóvásár biztosította a finom falatokat a megéhezők számára. A rajzversenyek és a családi vetélkedő ünnepélyes eredményhirdetésére és a díjak átadására zenés műsorok előtt került sor.

Délután 5 órától a Garagulya Gólyalábas Kompánia, majd a Pergő együttes vidám, interaktív előadással szórakoztatta a gyermekeket és felnőtteket. Moldvai Táncházba hívta Ambrus Baltazár és Zenekara a táncolni szerető látogatókat – perdültek-fordultak, a jó muzsikára vidáman énekelve, táncolva ropták kicsik és nagyok az estébe nyúlóan a Makovecz téren.

Noszályné Bodnár Ágnes
könyvtáros