Verskép – olvass, fotózz, oszd meg és nyerj!

Játékra hívunk mindenkit! Itt a költészet napja – fotózd le a kedvenc versed!

 

Nézem a hegyek sörényét… amint elfut a Szinva-patak… Visz a vonat, megyek utánad… Három sor a költészet napját Miskolcon meghatározó versből, József Attila Ódájából – három olyan kép, amit mindenki ismer, és amit nem nehéz lefotózni. Amikor azt mondjuk, fotózd le a verset, nem azt kérjük, hogy válj te is művésszé, hanem, hogy add hozzá magad. A félrecsúszott nyakkendőkhöz, ahhoz, hogy alattunk a föld, felettünk az ég, a színes tintákhoz, a nem térkép e tájhoz, a hajnali rigókhoz és a hajnali részegséghez…
Add hozzá magad: készíts fotót, és osztd meg mindenkivel – eszünkbe juttatva vagy megismertetve azokat a sorokat, amik neked sokat jelentenek!
A velünk játszók közül meg is ajándékozzuk azokat, akiknek a munkáját a legtöbbször megosztja a közösségi oldal tagsága – tehát aki a legtöbb olvasóhoz juttatja el a verset!

Nézzük tehát pontról pontra a teendőket!
Készíts egy fotót, ami kifejezi kedves versed, verssorod. Nem kell művészi fotó, de azért egy technikai minimumnak örülnénk – és persze a látogatók is.
– Fontos: aki sok verset szeret, több képpel is pályázhat, de mindegyiket külön kell feltölteni!
– A képet töltsd fel a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár facebook-oldalára (https://www.facebook.com/rakocziferenckonyvtar/?fref=ts) (Ha eddig még nem tetted, kedveld az oldalunkat!)
– Nem kell a képre ráírni szöveget, elég, ha felöltéskor az üzenetbe beírod az idézetet, a verset.
– Az üzenetbe írd be a #verskép hashtaget.
– Az üzenetet az oldal adminisztrátorai publikálják. A jó érzést sértő, a közösségi oldalhoz és különösen ez alkalomhoz nem illő képeket nem engedünk nyilvánosságra! Az elbírálás jogát a könyvtár munkatársai fenntartják maguknak.
– Az oldalon megjelent üzeneteket bárki továbboszthatja, mozgósíthatja erre barátait, ismerőseit.
A játék díjait azok kapják, akiknek a képét a legtöbben megosztják.
– Fontos: ez utóbbi természetesen akkor ellenőrizhető, ha az eredeti posztot osztja meg mindenki!
Játékunk április 30-án éjfélkor ér véget.
– A nyertesek nevét legkésőbb május 3-án, kedden nyilvánosságra hozzuk honlapjainkon és facebook-oldalunkon. A díjakat május 7-én, a Könyvtári Majálison adjuk át.
– A játékban részt vehetnek a szervező könyvtár munkatársai is – de az ő eredményeiket nem vesszük számításba, nyereményt nem kaphatnak.

Egy példa:

mintakép

Mit lehet nyerni?
A legtöbbször megosztott és kedvelt képek készítői könyvet, verset és egy különleges találkozást kapnak a könyvtártól! És még egy virtuális kiállítás is készül.
Pontosabban?
Az 5 legtöbbször megosztott kép készítője kap
– egy-egy könyvet a fotózás történetéről a könyvtártól, Dömötör Zoltán: Korok, képek, kamerák című kötetét;
– egy-egy új, a költészet napja alkalmából bemutatott verses CD-t. A Miskolci akvarellek című lemez többek között Csorba Piroska, Fecske Csaba, Cseh Károly elmondott és elénekelt verseit tartalmazza, és a kiadó Gömörország Egyesület ajándéka.

Aki pedig az 5 közül is a leginkább kedvelt képet készítette, az egy élménnyel is gazdagodhat.
– nyereményét három miskolci könyvesbolt egy-egy Lackfi János-kötettel egészíti ki (köszönet a Fókusz, a Géniusz és a Libri könyvesboltnak)
– a könyveket pedig a Majálison dedikáltathatja a szerzővel
– sőt, ebben a személyre szabott tíz percben közös fotó is készül!

A játékot végül egy, a honlapjainkon elérhető virtuális tárlattal fejeljük meg. Miközben nemcsak a képeket, de a versolvasás örömét is megosztjuk másokkal.

Jó játékot, olvasását, fotózást mindenkinek! Találkozunk a könyvtárban – és a közösségi oldalunkon!