Putnok

Humán Szolgáltató Központ Városi Könyvtára Putnok

3630
Putnok
,
Bem József tér 6.

Szolgáltatások: 
kölcsönzés (könyv), folyóirat-olvasás, -kölcsönzés, egyéb adathordozók (DVD, CD, videokazetta) kölcsönzése, könyvtárközi kölcsönzés, kölcsönözhető dokumentum előjegyzése, internethasználat, fénymásolás, szkennelés, nyomtatás, sajtócikk-figyelés, témafigyelés, irodalomkutatás, gyermekfoglalkozások, kiállítások rendezése, könyvtári futárszolgálat; gyermekmissziós szolgálat; kihelyezett szolgáltatások: könyvtári foglalkozások a városi rehabilitációs intézetben és az öregotthonban

Nyitva tartás: 

Hétfő: 08:00–16:00
Kedd: 08:00–16:00
Szerda: 08:00–16:00
Csütörtök: 09:00–17:00
Péntek: 08:00–16:00 Leírás: 

A könyvtár dokumentumállománya 2015-ben 24 700 kötet, ami helytörténeti vonatkozású kiadványokat is tartalmaz. Az olvasók rendelkezésére áll 1 számítógép is.

Számos programot szerveznek minden korosztálynak. Lényegében folyamatosan működik a gyermekkuckó, a játszóház, a gyermekmissziós szolgálat. Hetente tartanak könyvtári órát, gyermekfoglalkozást roma nemzetiségű kiskorúaknak, évente több alkalommal szerveznek kiállítást, író-olvasó találkozót, előadást és pódiumbeszélgetést, vetítést, olvasótábort. Részt vesznek az Ünnepi Könyvhét és az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatában is. A könyvtáron kívül is dolgoznak: foglalkozásokat tartanak a rehabilitációs otthonban és a városi öregek otthonában.

Putnokon 1951 óta működik települési közkönyvtár – különböző helyeken és formákban. 1995-ben jött létre a Péczeli József Általános Művelődési Központ, a könyvtár ennek tagintézménye lett. A központ 2012-ben megszűnt, és 2013. január 1-jétől létrejött a Putnoki Humán Szolgáltató Központ, aminek tagintézménye a városi közkönyvtár.
Igazgatója Bódi László.

A változások a könyvtár helyét nem érintették, továbbra is az egykori Bányász Művelődési Ház tetőterében található.