Felnőtt részleg

A felnőtt részen belül elkülönülnek a szépirodalmi könyvek és a szakkönyvek. Az új könyveket, a középiskolai kötelező olvasmányokat, a romantikus és a bűnügyi regényeket valamint a tudományos-fantasztikus műveket külön polcra helyeztük el, hogy könnyebben megtalálják az érdeklődők. Külön gyűjteményt képeznek az idegen nyelvű könyvek és az Európai Uniós kiadványok. Tágas olvasóteremmel várjuk a helyben használatos kézikönyveket használó olvasóinkat.

A felnőtt részleget a középiskolás korosztálytól a nyugdíjas korosztályig látogathatják olvasóink. Nagy örömünkre szolgál, hogy könyvtárunk szolgáltatásait nemcsak a városunk és a környező települések, hanem a határon túli területeken élő emberek is igénybe veszik.

A középiskolai osztályoknak könyvtárbemutatókat tartunk. Igény szerint irodalomkutatást, témafigyelést végzünk.

Az Országos Dokumentumellátási Rendszerben könyvtárközi kölcsönzéssel mindazokat a dokumentumokat, amelyek nincsenek meg gyűjteményünkben, más könyvtáraktól eredetiben vagy másolatban megkérjük.

Rendezvényeink:

Az Ünnepi Könyvhéten író–olvasó találkozókat, könyvbemutatókat szervezünk. Az Őszi Könyvtári Napok keretében előadásokkal, vetélkedőkkel várjuk az érdeklődőket.

Hangos könyvek:

Több mint 200 darabos gyűjteményünket a magyar és a világirodalom remekeiből válogattuk össze, amelyeket kiváló előadóművészek szólaltatnak meg.

Kiállítás:

Mini kiállító helyiségünkben egész évben amatőr művészek kiállításai láthatók.

Évfordulókhoz, eseményekhez, ünnepekhez kapcsolódóan a könyvtári dokumentumokból rendszeresen kiállítást állítunk össze.

 

UMFT