Hírek

Tájékoztatás

Trianon 1920-2020 című könyv bemutatója

videó

Szeptember 14-én került sor a Trianon 1920-2020 című könyv bemutatójára, rendhagyó helyszínen, a PIM-Kazinczy Ferenc Múzeum udvarán.
A megjelenteket Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely Város polgármestere köszöntötte. A kiadványt méltatta Nyiri Péter társszerkesztő, múzeumigazgató, a Kazinczy Ferenc Társaság elnöke.
Fehér József, a kötet szerkesztője mutatta be az érdeklődő közönségnek az összeállítás szempontjait, a kötet tartalmát, klasszikus írók-költők mellett a kevésbé ismert, illetve Zemplén vármegyéhez kötődő szerzők munkáit.

91. Ünnepi Könyvhét - Online

Szeptember 17 és 20 között ÜNNEPI KÖNYVHÉT online:

A pandémia miatt mind itthon, mind külföldön elmaradtak a szokásos könyves rendezvények, így a júniusi Ünnepi Könyvhét is, amely a héten került volna utólagos megrendezésre Budapesten és egyéb különböző helyszíneken.
A járványügyi helyzetre való tekintettel ebben az évben rendhagyó módon, virtuális formában tartják meg a könyvek ünnepét.
Az Ünnepi Könyvhét nagy múltra visszatekintő, a magyar könyvkultúrát meghatározó esemény. Az első Ünnepi Könyvhetet 1929-ben rendezték meg, azóta is az irodalom iránt érdeklődők különleges találkozóhelye.
A kiadók tervezett könyvbemutatói és programjai közül többel a világhálón találkozhat az érdeklődő közönség. Az Ünnepi Könyvhét 2020 elnevezésű Facebook felületen lehet követni a legfrissebb híreket, eseményeket:
https://www.facebook.com/events/600733317273002

Már szeptember 17-e előtt is zajlanak könyvbemutatók, éppen ma 17 órától Köves József: Isten veled, Tiszavirág! : Egy szépségkirálynő története címmel online könyvbemutató a Kossuth Kiadói Csoport Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/events/3157322874394478
A könyvet a szerző közreműködésével Bayer Ilona mutatja be.

Trianon 100 - Módosított helyszín

Harangi Andrea Absztrakt és valóság - kiállításmegnyitó

Szeptember 5-én, szombaton, Harangi Andrea Absztrakt és valóság című kiállítását Dankó Dénes alpolgármester nyitotta meg a könyvtárban.
Az eseményt Novák-Tóth Györgyi és Dombóvári János hegedűjátéka tette hangulatossá, valamint Jászter Beáta közreműködése, aki felolvasott a művésznő írásaiból.
A festmények október 9-ig tekinthetők meg a Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtárban.

Késedelmek

Kiállításmegnyitó

A Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtár szeretettel várja az érdeklődőket Harangi Andrea ,,Absztrakt és valóság" című kiállításának megnyitójára. Időpontja: 2020. szeptember 5. (szombat), 15: 00

Ünnepi nyitva tartás

Hídon innen - hídon túl kiállítás megnyitója

 

Anna Šimkuličová (Homonna) és Mezei Zsuzsa (Miskolc) festményeiből nyílt kiállítás augusztus 11-én a Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtárban. A művésznők közös kiállításának címe szimbolikus jelentéssel bír „Hídon innen – hídon túl”. A híd, amely elválaszt, a barátság, a művészet, a közös élmények és az alkotások révén összekötő kapocsként szerepel a művésznők életében.  A tárlatot Tumikné Csurák Ágnes a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár osztályvezetője nyitotta meg. Novák –Tóth Györgyi és Dombóvári János hegedűtanárok Lavotta János halálának 200. évforulójára emlékezve verbunkos zenével tették emlékezetessé a megnyitót. A sátoraljaújhelyi közönségen kívül a „hídon túlról” is érkeztek alkotótársak. A tárlat szeptember 3-ig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási idejében.

Kiállításmegnyitó 2020. augusztus 11.

Következő kiállítóink Miskolcról és Homonnáról (Szlovákia) érkeznek.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Syndicate content
UMFT