Hírek

Oldalajánló

A koronavírus járvány következtében kiadott rendeletekhez és intézkedésekhez igazodva könyvtárunk is bezárta ajtaját az olvasók előtt. Éppen ezért még sosem volt akkora igény arra, hogy a kényszerű otthonlét óráit értékes tartalmak közzétételével szebbé tegyük. Ebben próbálunk segíteni olvasóinknak hétről-hétre olyan internetes oldalak ajánlásával, melyek böngészése kellemesebbé teszi a bezártság óráit.
????
Maradjunk otthon!????

A hazánkban kialakult helyzet folytán a NAVA-pont hálózat intézményei bezártak (iskolák, óvodák, közintézmények). Együttműködés keretében az MTVA, a NAVA és az oktatást támogató kormányzati intézmények 3 egyszerű lépésben igyekeznek a felhasználókhoz eljuttatni oktatási tartalmakat és szabadidő eltöltési lehetőségeket.
1.: A közmédia csatornáján (M5) oktatási célú és felhasználású tartalmakat sugároz
2.: A https://mediaklikk.hu/ ezeket a tartalmakat azonnal elérhetővé és visszajátszhatóvá teszi
3.: A nava.hu feldolgozza a tartalmakat Szabadidő célú és oktatási tartalmak szabadon elérhetőek mindenki számára a https://nava.hu/ oldalon

Az oktatáshoz, művelődéshez való hozzáférési lehetőségek után szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz ajánlunk oldalt, rengeteg ingyenesen letölthető PDF-könyvvel: https://pdfkonyvek.com/

Tájékoztatás

Március 15.

Emlékezzünk ..  ????️

Elmarad a mese- és mondamondó verseny

Magyarország Kormánya a koronavírus elleni védekezés miatt országos egészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett. Összhangban a kötelezően elrendelt intézkedésekkel a március 18-ára hirdetett mese- és mondamondó versenyünk megrendezését lemondjuk.

Kodály Zoltán nyomában ...

A Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtár és a Széptan Alapfokú Művészeti Iskola együttműködésében Ittzésné Kövendi Kata Kodály Zoltán nyomában Budapesten című könyvének bemutatására és vetített képes előadásra került sor. Az eseményt méltó keretbe foglalták a Hangásznégyes zenei blokkjai. A könyv elérhető a Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtárban.

Kiállítás

"... De én csak én vagyok, vedd, amit adhatok ..."

Kiállítás a sátoraljaújhelyi Egyesített Szociális Intézmény ellátottainak munkáiból. Megtekinthető március 31-ig.

Polgári Védelem Világnapja

A Polgári Védelem Világnapjára való megemlékezés kapcsán tartott közgyűlést a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség. Az eseménynek helyt adó Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtárban a közgyűlés után ünnepi rendezvényen és előadáson vehettek részt az érdeklődők.

 

Folyóiratújdonságaink

Újdonságaink a Nők Lapja család tagjai:

Újságkínálatunk

Könyvtárunkban több mint 80 féle folyóirattal, magazinnal, heti- és havilappal, valamint napilapokkal várjuk kedves olvasóinkat, nyugodt környezetben, kényelmes fotelekkel?

Meghívó

Syndicate content
UMFT