A szavalóverseny eredményhirdetése


A Művelődés Háza és Könyvtára a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan szavalóversenyt rendezett. A hagyománnyá vált versenyt a járványhelyzet miatt online formában valósítottuk meg. Izgalommal vártuk, hogy milyen fogadtatásban részesül felhívásunk, hiszen az új módszer mindannyiunk számára kihívást jelentett. Legnagyobb meglepetésünkre ez még inkább ösztönözte a verselni szerető gyermekeket, 42 fő jelentkezett felhívásunkra. A sárospataki iskolákon kívül Bodrogolaszi, Budapest, Cigánd, Györgytarló, Tolcsva és Vámosújfalu iskoláiból is érkezett nevezés.
Köszönettel tartozunk a pedagógusoknak, szülőknek és a gyermekeknek, hogy a színvonalas produkciókat időben eljuttatták, a felhívásban megadott elérhetőségekre.
A verseny résztvevői a kortárs és a klasszikus magyar irodalom költeményeiből egyaránt választottak verset. A zsűri tagjai: Dr. Toma Kornélia főiskolai docens és Eiben Györgyné nyugdíjas pedagógus voltak. A tanulók két korcsoportban részesültek elismerésben.
A díjazottak: 5-6. osztály
I. Sorosi Zalán
I. Kerékgyártó Viktória
II. Garai Boglárka
III. Galkó Dominik
Különdíj: Kenderesi Eszter, Dezső Eszter Tereza, Hudák Dorka, Balla Ádám, Molnár Virág, Sztojka Dzsenifer, Szmolák Erzsébet
7-8. osztály
I. Fodor Áron István
II. Kecskeméti Anna Kinga
III. Kovács Fanni Judit
III. Tóth Dávid
III. Sohajda Laura
Különdíj: Szemán Gréta, Szepesy Judit

UMFT