Fitt könyvtári éjszaka a könyvtárban

Könyvtári éjszakára hívtuk és vártuk az érdeklődő gyerekeket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében február 14-én pénteken. Az egészséges életmód volt a mottónk, valamint a Fő az egészség éjjel-nappal! jelmondat köré építettük az egész éjszakán át tartó vidám rendezvényünket.

A gyerekek és a szülők nagy izgalommal várták a  beköltözést. Ismerkedéssel kezdtünk, majd gyümölcs-zöldség activity játékkal alapoztuk meg a vidám hangulatot, majd  Makk Marcit és Marcsit mutattuk be a gyerekeknek. A beszélgetés után diafilmet vetítettünk, majd kézműves foglalkozásra invitáltuk a gyerekeket, ahol filcből el is készítettük Makk Marci és Marcsi figuráját. Kis pihenő után mozgásos ügyességi játékokban vettek részt a gyerekek. Gyümölcsvonat és Zöldségszobrászat játék után zenés-táncos flashmob következett. A sok mozgás után finom vacsorával várt bennünket Klárika néni, majd vitaminbombát készítettünk gyümölcssaláta formájában. Kis szabadidő után „Zöldségeket beszélünk…” játékos vetélkedőre hívtuk a gyerekeket. Gyümölcskosár, Kóstoló, Fitt-rejtvény, Párosító, EgészségTotó, majd csapatonként akadályverseny következett, melyben Puzzle, Célbagyümi és ’Válogatós válogató’ is szerepelt. Ügyességükért és aktivitásukért emléklappal és apró ajándékokkal jutalmaztuk a gyerekeket.

Kis pihenő következett, amit a gyerekek olvasgatással, beszélgetéssel, szabadprogrammal töltöttek. Ezután elindultunk az aktív éjszakai sétánkra. Végigsétáltunk az éjjeli Makovecz téren és hosszú sétát tettünk a város utcáin.
Visszatérve a könyvtárba Esti mese következett, majd pizsamahúzás. A mese után, hajnali kettő óra körül álomba szenderült a fitt, ámde akkorra elfáradt gyermekcsapat. Reggel kicsit fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva vártuk a szülőket és térhettek haza a gyerekek.

Köszönjük a az EKE Comenius Kar, valamint a szülők támogatását!
Köszönjük Boros Kinga, Noszály Csenge, Szűcs Vince és Tallárom Balázs ÁVGs, Balogh Panna tor Kerisönkéntes diákok lelkes segítségét a rendezvényünk sikeres lebonyolításában! Októberben újra találkozunk!!

UMFT