Segítség…hiszti!! Pszichológus volt a vendég a baba-mama klubban

A baba-mama klub októberi összejövetelén vendégünk Hanuderné Tamaska Tünde klinikai szakpszichológus volt, akivel a kisgyermekes szülők életét megnehezítő hisztiről beszélgettünk.

Vendégünkkel a hiszti kérdéseit jártuk körül. Hosszan és részletesen beszélgettünk a hiszti fajtáiról. Mi okozhatja, mit tegyünk ha bekövetkezik, hogyan előzhetjük meg, hogyan viselkedjünk mi szülők, mit ne tegyünk soha. Sok praktikus tanácsot hallhattunk Tündétől. Vendégünk segítségével példákon keresztül illusztrálva próbáltuk megérteni ezt a nehéz és embert próbáló dolgot, amely megviseli a gyermekeket és a szüleiket egyaránt. Az anyukák saját tapasztalataikat is bátran megosztva, Tünde segítségével és tanácsaival próbálták segíteni és biztatni egymást. Szó volt a türelemről, önismeretről, következetességről, az elterelésről, a ráhagyásról, a megnyugtatás különböző lehetőségeiről. A szülők egymás és a nagyszülők közötti hisztikezelési összhang fontosságáról is beszélgettünk. Szó volt arról is, hogy milyen jelek esetében célszerű szakember segítségét kérni. A téma szinte kimeríthetetlen volt. Köszönjük szépen vendégünknek, Hanuderné Tamaska Tündének hogy eljött hozzánk és megosztotta velünk gondolatait.

Míg az anyukák beszélgettek, a babák most is, mint mindig vidáman játszottak, ismerkedtek, barátkoztak egymással a játszószőnyegen.

UMFT