A nagybányai Főtér Fesztivál díszvendége volt Sárospatak

A Nagybánya és Nagybánya-környéki magyarság évente megrendezett kulturális és szórakoztató rendezvénysorozatára kapott meghívást városunk. A szeptember 16 és 22 között zajló programok idén is a magyar közösségtudat, a magyar kultúra megőrzését és a közösség erősítését tűzte ki célul.

A Nagybányán működő Teleki Magyar Ház közel tíz éve áll kapcsolatban A Művelődés Háza és Könyvtárával, ennek is köszönhető, hogy idén Sárospatak lett az a magyarországi település, amelynek a fesztivál szervezői több bemutatkozási lehetőséget biztosítottak.

A három napon át nyitva tartó sárospataki standon a látogatók játékos formában szerezhettek ismereteket városunkról, kreatív és művészeti játszóházban dolgozhattak együtt a Városi Könyvtár, a Foltos Pille Foltvarró Kör és a Képtár munkatársaival. Sárospatakra jellemző ajándéktárgyak vásárlására éppúgy volt lehetőség, mint személyes élmények, benyomások megosztására.

A rendezvény mind a hazai, mind a határon-túli média vonatkozásában széles megjelenést biztosított Sárospatak számára is.

UMFT