Ritmushangszereket készítettünk a Baba-mama klubban

Júlis 25-én az anyukák, babucik testvérekkel, nagyikkal érkeztek a foglalkozásra ahol a ritmus, ritmushangszerek fontossága a babakorban volt a téma, amelyet logopédiai szempontból Egyed Tibornéval Zsuzsával jártunk körül.
Vendégünk összefoglalta a hangok és a ritmus fontosságát.
Életünk alapja a ritmus. Meghatározza napjainkat, életünket, fejlődésünket. A kisgyerek élete is tele van a ritmus számos jelenségével, a szopástól kezdve a tapsolásig, a mozgástól a napirendig.  Ami mozgással van összefüggésben, annak nagy valószínűséggel ritmusa is van.
Szó volt a mindennapos mondókázás fontosságáról. A zene és a mondókák fejlesztő hatásáról. A ringatás és a ritmus kapcsolatáról, ezek nyugtató hatásáról. Zsuzsa hozott nekünk egy pár csörgő, zörgő, zenélő babajátékot és el is mondta azoknak jótékony hatásait. Babáknak való hangszerekről is hallhattunk, sőt pici triangulumot, cintányért, csörgődobot és sokféle csörgőt is hozott nekünk, de akár a konyhai eszközöket is adhatunk a babák kezébe amelyekkel kedvére "zenélhet" ami által észrevétlenül játékosan fejleszthetjük ritmusérzékét. A beszédfejlődés szakaszairól is szó volt. Mire kell figyelni, mik az árulkodó jelek ha esetleg szakemberhez kell fordulni.
A rövid bevezető után a mamák a babákkal együtt elkészítettek egy csörgőt és egy dobocskát ütővel.
A kicsik lelkesen segédkeztek, töltötték a flakonokat pisztácia héjjal, ragasztottak. Majd nagy örömmel ki is próbálták a kész „hangszereket”.
Természetesen a közös játék, ismerkedés, barátkozás sem maradt el. Az anyukáknak egyéni logopédiai tanácsadásra is volt lehetősége. Köszönjük szépen vendégünknek, hogy eljött hozzánk! Sok hasznos információt hallhattunk és az együtt munkálkodás is nagyszerű volt. A babák és anyukák örömmel vitték haza a foglalkozáson készült hangszereket.

UMFT