Júniusban is Baba-mama klub a könyvtárban

Nyaralás, utazás babával, gyermekekkel volt a baba-mama klub témája

Csütörtök délelőtt ismét vidám gőgicséléstől volt hangos A Művelődés Háza Könyvtárának gyermek részlege. A baba-mama klub júniusi foglalkozásán Pásztor Judit védőnő látogatott el a mamákhoz és babákhoz. A foglalkozás témája a nyár, az utazás, nyaralás babával volt.

Nyáron mindenkinek jár a pihenés, a kisbabás családoknak is. Bár nem kis feladat az utazás megszervezése, az igények és a lehetőségek összehangolása, de ha jól sikerül, egész évben töltekezni lehet belőle.
Sok hasznos tanácsot és információt hallhattunk Judittól a témával kapcsolatban. Szó volt az utazás megtervezéséről, az optimális szállás kiválasztásáról. Mi kerüljön feltétlenül a bőröndbe?  Beszélgettünk a nyaralás alatt előforduló veszélyekről, fertőzésforrásokról. A betegségek esetleges tüneteiről, arról hogy mit figyeljünk, honnan vehetjük észre ha baj van. Kihez, hová fordulhatunk gond esetén.

Csípésekről, ezek tüneteinek enyhítéséről is beszélgettünk. Szó volt a kánikulában kiemelten fontos folyadékfogyasztásról. Mennyit, mit igyon a baba. Nyaralás alatt megváltozhat a család napi rutinja, de az étkezések és az alvások állandó időpontjára törekedni kell. Beszéltünk az autóval való hosszú út közbeni szükséges megállások gyakoriságáról, valamint a repülőgépen való utazáshoz is hasznos tanácsokat kaptunk.

A szabadvizekben és a medencében való fürdőzésről, a napsugárzás elleni fényvédelemről, a ruházatról is beszélgettünk. Nagyon nyitottak és érdeklődőek voltak a kismamák a téma iránt. Vendégünk minden kérdésre válaszolt, tanácsokkal és sok-sok információval látta el a kismamákat. Judit egy ismertető összeállítást is készített mamák számára, amelyből otthon is hasznos tanácsokat, információkat szerezhetnek majd. Köszönjük szépen Pásztor Juditnak, hogy eljött hozzánk és megosztotta velünk gondolatait, ismereteit!

Legközelebb júliusban találkozunk!

 

UMFT