A Huncutka Bábszínházban járt a baba-mama klub

A Művelődés Háza és Könyvtára baba-mama klubja  áprilisi összejövetelén babaszínházba invitálta az anyukákat babájukkal. A Huncutka Bábszínházba voltunk hivatalosak, ahol már maga a környezet is magával ragadó volt a babák számára. A színek, a fények, a sok figura elvarázsolta őket és a felnőtteket is. Rövid bevezető beszélgetés után kezdődött is az előadás. Az Öcsike és nővérke című asztali bábjátékot tekinthettük meg. A babák néha csendben, néha hangot adva érzelmeiknek, véleményüknek, néha táncolva, mozogva nézték végig a mesét. Az előadás után Csilla és Gyuri a sok-sok bábot és játékot testközelben is megmutatta a babáknak, akik azokat hol csodálkozva, hol kicsit félve de nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal fedezték fel.

A látottak alapján a babáknak óriási élményt jelent a színház, és – ami szintén nagyon fontos -, a szülők, nagyszülők is sok örömet lelhetnek abban, ahogy a gyerekek reakcióját figyelik. Hiszen a színház rítus ünnep: az együttlét örömének és az odaadó figyelemnek az ünnepe, ahol a családtagok együtt élnek át valamit, aminek semmi köze a hétköznapokhoz.

Nagyon jól éreztük magunkat, sok élményt szereztünk a délelőtt során. Köszönjük a Huncutka Bábszínház bábművészeinek, hogy átélhettük ezt a csodát a mai napon!

UMFT