Óvodások meséltek az Újbástya Rendezvénycentrumban

A Zrínyi Ilona Városi Könyvtár hagyományaihoz híven idén is megrendezte az Óvodások Regionális Mesemondó Versenyét a sárospataki és a környékbeli ovisok számára. Április 5-én az Újbástya Rendezvénycentrumba vártuk a bátor jelentkezőket, ahol örömmel hallgattuk a klasszikus, és kevésbé ismert meséket a gyermekek előadásában.

A felhívásra Erdőhorváti, Györgytarló, Kenézlő, Olaszliszka, Vámosújfalu és Sárospatak legügyesebb mesemondói jöttek el hozzánk, és adták elő kedvenc meséiket.
A 17 nevező közül a kéttagú szakmai zsűri – Baloghné Pintér Katalin és Szabó Gáborné – 10 gyereknek adott át egy-egy szép meséskönyvet, oklevelet és süteményt. A többi résztvevő emléklapot és édességet kapott.
Könyvtári munkánk során kiemelten fontosnak tartjuk az irodalom megszerettetését, amelyet minél kisebb korban el kell kezdeni. Az óvodások már nem csak hallgatják a csodás történeteket, hanem – mint a mai napon is bebizonyosodott – maguk is szívesen mondják el kedves meséiket.
Köszönjük az óvónénik és a szülők segítségét a gyermekek sikeres felkészítésében, valamint a zsűri munkáját és értékelését!
A vetélkedő helyezettjei:
1. Csornyák Dorka, Sárospatak, Carolina Óvoda
1. Becskeházi Borbála, Sárospatak, Carolina Óvoda
2. Tóth Vivien, Olaszliszka, Kerekerdő Óvoda
2. Lakatos Flórián, Kenézlői Óvoda
3. Gombos Gréta, Olaszliszka, Kerekerdő Óvoda
3. Guba Blanka, Sárospatak, Carolina Óvoda
3. Szemán Luca Csenge, Györgytarlói Óvoda

Különdíj:
Szilágyi Zoé, Vámosújfalui Óvoda
Fazekas Tamás, Sárospatak, Carolina Óvoda
Koleszár Kamilla, Sárospatak, Carolina Óvoda

UMFT