Színes programok a Gyermeknapi Kölyökbulin

Május utolsó vasárnapján A Művelődés Háza és Könyvtára vidám, mozgalmas Gyermeknapi Kölyökbulit rendezett.
Délelőtt 10 órától Mozimatiné keretében a Kicsi az ős, de hős 14 órától pedig a Nyúl Péter című filmet tekinthették meg az érdeklődők.
Délután a Makovecz térre és a mellette lévő parkba vártuk a családokat, ahová a gyönyörű napsütéses időben sokan ellátogattak. A kellemes kikapcsolódást és az élménydús időtöltést sokféle színes programmal tettük emlékezetessé minden korosztály számára. A legkisebbeket Baba hempergő várta, ahol az árnyas fák alatt a játszótérhez közel tudtak megpihenni a babák és szüleik a leterített plédeken. A kézműves sarokban többféle kreatív tevékenységgel vártuk az érdeklődőket. Varrással készített eper és kukac formájú díszeket, valamint napocska és szivárvány alakú beszúrható díszeket is alkothattak a szorgos kezű gyermekek és felnőttek. Az arcfestés most is nagyon népszerű volt.Gyönyörű pillangók, virágdíszek, állatos arcminták készültek a délután folyamán. A Buborék Show egy látványos, interaktív és különleges színfoltja volt a gyermeknapi délutánnak. A showban láthattunk sok-sok apró, óriási, színes, füsttel telt és szivárvány színű buborékokat is. A bemutató elvarázsolta és ámulatba ejtette a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A téren felállított ugrálóvárban folyamatosan nagy volt a forgalom. A kicsik és nagyobb gyerekek nem fogyó energiával és nagy örömmel csúszdáztak és ugráltak. Az aszfaltrajzversenyre idén 31 csapat nevezett. A téren leterített csomagolópapíron gyönyörű képeket alkottak a rajzoló csoportok. A Comenius Campus előtti részen zajlottak az ügyességi versenyek. Egy előre felállított színes és változatos feladatokból álló akadálypályán ügyeskedtek a kicsik és nagyobb gyerkőcök. Ügyességükért és bátorságukért játékokat, ajándékokat, gyümölcsöt és édességet választhattak a gyerekek. A Családi vetélkedő idén is nagy népszerűségnek örvendett. Idén 24 család (130 fő) nevezett be a versenyre. A menetlevelek átvétele után célbadobás, sárkány etetés, városismereti TOTÓ, képfelismerő játék, könyvválogató és horgászat is várta a nevezőket. A vállalkozó kedvű apukák, anyukák, nagyszülők, rokonok a kisebb-nagyobb gyermekekkel együtt nagy aktivitással, vidáman vettek részt a versenyben.

A Sanitas Gyógyszertár egészségügyi mérésekkel és tanácsadással várta a délután folyamán az érdeklődőket. A kirakodóvásárban kürtőskalács, lángos és gyönyörű színes lufik vásárlására is volt lehetőség.

A rajzverseny és a családi vetélkedő ünnepélyes eredményhirdetésére és a díjak átadására a zenés műsorok előtt és között került sor. A Szivárvány Bábszínház a Csizmás Kandúr című mesét adta elő. Az előadás során a közönség aktív részesévé vált a játéknak. Vidám, szórakoztató előadást láthattunk, amely nagyon tetszett a közönségnek. A bábelőadás után Novák Zoltán és Jászter Beáta gyermekműsorát hallhatta a közönség. A „Dalmondók” ismert és népszerű gyermekzenével, sok játékkal, közös tánccal és énekléssel szórakoztatták a közönséget. Kellemes muzsika, vidám gyermekzsivaj, kacagás töltötte meg a teret egészen az estébe nyúlóan.

A rendezvény sikeres lebonyolításában részt vettek A Művelődés Háza és Könyvtára intézményegységeinek dolgozói és segítői. Köszönjük a Kövér Cukrászda felajánlását, a Sanitas Gyógyszertár dolgozóinak, az Erdélyi János Általános Iskola testnevelőinek (Csubákné Gabóczi Erika, Fehér József) közreműködését. Téglásné Pásztor Mónika és Bartkóné Zajácz Mariannának az arcfestésben, az EKE Comenius Campus hallgatóinak Noszály Kamillának, Noszály Grétának, Juhász Adriennek és Koronky Zsófiának a lebonyolításban, a Foltos Pille Körnek a kézműves tevékenységekben, a helyi és környékbeli középiskolák diákjainak az önkéntes közösségi szolgálatban végzett segítő munkáját.

Az Aszfaltrajzverseny díjazottjai:
I. díj – Margaréta (Lukács Boglárka és anyukája)
I.díj – Reál Madrid (Jónás Kálmán és Jónás Dzsenett)
II. díj – Best (Iván Liliána és Lovas Bianka)
III. díj – Sajószegi lányok (Sajószegi Lilla és Anna)
III. díj – Csendes család (Csendes Diána és Zsolt)
IV. díj – Kocsis lányok (Kocsis Kiara és Jázmin)
V. díj – Lufik (Dócs Lilla Flóra és Emese)

Különdíjasok
Minnie egér csapata (Tuss Boglárka, Péter és Barnabás)
Defin (Károlyfalvi Angelika és Bernadett)
Tigris (Dévánszki Dóra Anna és Dániel)
Csillámok (Hudák Flóra és Dorka)
Sajószegi Tamás
Barabás Enikő 

A Családi Vetélkedő díjazottjai:
I. díj – Barátnők csapata (Iván és Lovas család)
II. díj – Sajószegi család
II. díj – Horváth Family
II. díj – Szanyi Bence családja
III. díj – Kubák család
IV. díj – Bartkó család
V. díj – Bangó család
V. díj – Cica csapat
VI. díj – Kálnoki család

A díjazott családok nyereménye ajándékkosár, ajándékcsomag, családi mozibelépő és Kövér Cukrászda sütijegy volt. Mindenkinek gratulálunk!

UMFT