Tavaszi kreatív és gasztro kaland

 Újból kulináris és kreatív kalandozásra hívtuk az érdeklődőket a könyvtárba. A Gasztrokaland és a Kreatív Varázssziget családi délutánja ismét nagy népszerűségnek örvendett. Gyermekek szüleikkel, testvéreikkel, barátaikkal közel negyvenen alkottunk a konyhában és a kreatív kuckóban.

Gasztrokalandozásunk a paleolit konyha világába kalauzolta vendégeinket. Az ételek elkészítésében nagy kedvvel vettek részt kicsik és nagyok egyaránt. Készültek sütemények édes és sós ízben. Szezámmagos parmezános kekszet és édes aszalt gyümölcsös csokoládés változatot is sütöttünk. Lencsefasírtot is kóstolhattunk és az elkészítésében is részt vehettünk. A banán és tojás keverékéből készült palacsinta is megnyerte a látogatók tetszését. Illatok és ízek kavalkádja jellemezte a foglalkozást.
A Kreatív Varázsszigeten kikeletváró lakásdíszekkel vártuk vendégeinket. Színes, vidám tavaszi dekorációkkal csalogattuk elő a napsugarakat. Ezek a díszek otthonainkban kerülhetnek az ajtóra, lógathatjuk az ablakba is, mindenkit jókedvre fognak deríteni. Többféle anyagból és technikával dolgoztunk.
Dekorgumiból katicabogár alakú ablakdíszt alakítottunk. Tavaszi színes, vidám ajtódíszt készítettünk virágokkal, pillangóval. Megismerkedtünk a szalvétatechnikával. Dekupázsoltunk fa lapokat, melyeket gyönyörű tavaszi virágos szalvétákkal borítottunk. Szebbnél szebb képek születtek.
Tavasszal a természet is megújul. A madarak csiripelése, a csodaszép fák látványa, a zöld fű megnyugtatja a lelkünket és a gondolatainkat. Otthonainkba is bevihetjük a természetet.

Egyik lehetőségként fűfejet készítettünk, amely hatalmas népszerűségnek örvendett. Nylon zokniba fűmagot töltöttünk, majd faforgáccsal tömtük ki fej formájúra. Szemet, szájat ragasztottunk neki és már el is készült a vidám figura. Otthon majd alkalmas helyet találva fűfejünknek, nincs más dolgunk csak a locsolgatás. Néhány nap múlva a fűmagok elkezdenek kikelni, és létrehozzák a figurák haját. Ha már van bőven hajuk, akkor akár copfot is készíthetünk nekik. Jókedvvel, vidám baráti csevegéssel, alkotással telt a délután. A konyha és a kreatív kuckó is megtelt tavaszi zsongással, hiszen a két helyszínt és tevékenységet felváltva látogatták vendégeink.

A népszerű Gasztrokaland és Varázssziget családi délutánjai remek lehetőséget teremtenek a könnyed kikapcsolódásra és feltöltődésre. Jó hangulat, sok közös élmény jellemzi a foglalkozásokat. Az egyénileg és közösen készített ételek és tárgyak alkotásának öröme pedig sikerélményekhez juttatják a gyermekeket és szüleiket egyaránt.

 
UMFT