Óvodák és a bölcsi bemutatkozása a Baba-mama klubban

A baba-mama Klub márciusi összejövetelén témánk az óvodai beiratkozás, óvodaválasztás volt. Rengeteg kérdés kavarog bennünk szülőkben, amikor gyermekünket bölcsődébe vagy óvodába bocsátjuk. Az óvodaválasztás és beszoktatás nagy próbatétel a gyermeknek és a szülőnek egyaránt. Az óvodai nevelés meghatározó az ember életében. A legtöbb kisgyermeknek ez az első szocializációs színtere, az itt szerzett tapasztalatok végigkísérik mindennapjait, és a csoportban megtanult ismeretek alapját képezik a későbbi iskolai tanulmányainak. Ezért kiemelten fontos, milyen óvodai környezetbe kerül gyermekünk. Kérdés, hova lehet beiratkozni, és hogyan válogathatunk az intézmények közül?

Mivel Sárospatakon három óvoda is működik ezért minden intézmény képviselőjét meghívtuk, hogy mutassa be és tájékoztassa a klubba járó szülőket az óvodák nevelési programjairól, a beiratkozás időpontjáról és feltételeiről.

Vendégeink Lendvainé Szendrei Ágnes a Carolina Óvoda és Bölcsőde, Tóth Ottóné az Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda, Henczel Ildikó és Csetneki József az ART-ÉRT Csodafa Alapítványi Óvoda képviselői voltak. Nagyon jó volt hallani, hogy mennyire színvonalas, sokszínű, gyermekközpontú oktatás és nevelés folyik a bölcsődében és az óvodákban. Az intézmények szóbeli bemutatásán túl az óvó nénik arra bíztatták a szülőket, hogy látogassanak el az óvodákba – akár több alkalommal is – személyes tapasztalatot szerezve talán könnyebb lesz a választás. Felvilágosítást kaptunk arról, hogy melyik ovi és a bölcsi mikor tart nyílt napot, nyílt hetet. Szórólapos ismertetőket is kaptak a kismamák, amelyeken minden fontos és hasznos információ megtalálható. A mamáknak alkalma volt kérdéseket is feltenni vendégeinknek. Amíg az anyukák beszélgettek a babák most is, mint mindig jókedvűen játszottak, ismerkedtek egymással a játszószőnyegen.

UMFT