Arany-nap a könyvtárban

A Művelődés Háza és Könyvtára 2017. november 7-én az Arany János Emlékév rendezvény sorozatához kapcsolódva egy teljes napot szentelt  a jelentős évforduló megünneplésére. Igyekeztünk minden korosztályt megszólítani.

Rajzpályázatot hirdettünk az általános iskolák 1-6. osztályos tanulóinak, melyre 70 pályamunka érkezett a helyi és térségi iskolákból. A 7-8. osztályos tanulók vetélkedő formájában adhattak számot tudásukról.  A vetélkedő feladatainak összeállításánál a sokszínűségére törekedtünk éppen ezért szerepelt a kérdések között vers- és ballada kereső, szómagyarázó, Arany kortársai és családja, puzzle, totó és igaz-hamis állítások is. A résztvevők legkedvesebb feladatként az Arany János műveiről olvasható, diákok által alkotott „arany-köpések” voltak.

A zsűrinek nehéz dolga volt, mert a diákok alaposan felkészültek az előre megadott szakirodalomból. Rendkívül szoros verseny volt, mert egyes helyezettek között csak minimális pontkülönbség alakult ki. A zsűri tagjai: Varga-Novákovits Zsuzsanna, Dr. Toma Kornélia és Darmos István voltak, az elért pontok alapján pedig a következő eredmény alakult ki:

  1. Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium
  2. Református Általános Iskola
  3. Tolcsva Általános Iskola
  4. Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola
  5. Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola Györgytarló

 A díjazottak csapatokat Emlékplakettel, serleggel, könyvjutalommal és a Kövér Cukrászdában beváltható sütemény utalvánnyal jutalmaztuk. Eredményeikhez szívből gratulálunk és köszönjük a pedagógusok felkészítő munkáját!

Az Arany-nap lezárásaként Arany János: Buda halála című művének feldolgozását a Csavar Színház előadásában láthatták az érdeklődők.

UMFT