Éjszakai Tappancs buli a könyvtárban

Az Őszi Könyvtári Napok Országos Rendezvénysorozathoz kapcsolódva és az Állatok Világnapja alkalmából „Tappancs-buli” elnevezéssel október 6-án pénteken Könyvtári éjszakát rendeztünk  gyermek olvasóinknak. Óriási volt az érdeklődés az esemény iránt, így a meghirdetett 15 helyett 18 gyermek költözhetett be hozzánk a könyvtárba, hogy részt vegyen az egész éjszakát betöltő programjainkon.

A beköltözés alkalmával bepakoltuk a könyvtári polcok közé a hálózsákokat, matracokat, majd elköszöntünk a szülőktől és megkezdődött a nagy kaland. Ismerkedéssel kezdtünk, ahol különböző vidám játékok segítségével hangolódott egymásra a csapat. Minden kisgyerek magával hozta a kedvenc plüsskutyáját, akik több játék során főszerephez jutottak az este folyamán. Hamar meg is alakult a könyvtár Tappacs falkája.
A Kutyagoló során a Makovecz téren  kutyát sétáltattunk, simogattunk, ismerkedtünk az állattartással.
Visszatérve a könyvtárba meglepetés fogadta a kis Tappancsokat. Magos Judit írónő a Demény könyvek szerzője, aki tavasszal el is látogatott kutyájával Sárospatakra és nagy sikerű találkozót tartott a könyvtárban, blogjában élő adásban LIVE formájában köszöntötte a Könyvtári éjszakánk résztvevőit. Bemutatta a gyerekeknek Deményt és Maxot, a kedvenceit és sok-sok hasznos dolgot és tanácsot hallhattunk tőle a felelős állattartásról. Köszönjük szépen Juditnak, hogy gondolt ránk és megosztotta gondolatait – virtuális módon – velünk!!

A videót itt megnézhetik Önök is:
https://www.facebook.com/demeny.a.kotsog/?fref=ts  

 Az emeleti társalgóban Csontvadászattal folytatódott a kalandozásunk, ahol tréfás, mozgásos ügyességi feladatokban vettek részt a gyerekek. A Kreatív KutyaTár-ban Téglásné Pásztor Mónikával lufikutyákat hajtogattunk. Megannyi színes vidám tacsi készült a lufikból, melyeket a gyerekek nagy-nagy lelkesedéssel tekertek, formáztak, alakítottak. Ezután mini Gasztrokaland-ban volt részünk Klárika néni segítségével, ahol kutya és másféle állat alakú süteményt, kekszet díszítettek a gyermekek. A „Hot-Dog Party” után „Okos-Gazdi” vetélkedőre hívtuk a gyerekeket.
Könyvkiállítás készült a könyvtár kutyás témájú könyveiből, amelyeket a gyerekek az este folyamán szívesen nézegettek, olvasgattak.
Késő este indultunk az Ugatólánc Bátorságpróbára. A misztikus éjjeli épületbeli próbán a Ház sötét folyosóin egy adott pontról kiindulva a könyvtárba kellett visszatalálni. A NyugiBlöki keretében éjjeli mese következett a hálózsákok elhelyezése, „kutyazuhi” és a pizsamahúzás után. A mese után hamar álomba szenderült a vidám tappancs társaság.
Reggel kicsit fáradtan, de számtalan élménnyel gazdagodva vártuk a szülőket és térhettek haza a gyerekek.

Köszönjük Sinkóné Zsuzsa néni, az Erdei család, Téglásné Pásztor Mónika, a szülők valamint a Kövér Cukrászda támogatását!

UMFT