Kreatív varázssziget

Tavaszidéző kézműves foglalkozásra hívtuk az érdeklődő vendégeinket március 1-én a könyvtár gyermek-részlegébe. Kukucskáló napsugár címmel tartottuk márciusi foglalkozásunkat.
Az esős idő ellenére közel 30 alkotni, kézműveskedni szerető látogatója volt az összejövetelnek. Gyermekek anyukákkal, apukával, nagymamákkal, testvérekkel, barátokkal érkeztek a családi kézműves délutánra.
Most is, többféle dekorációs ötlettel kedveskedtünk vendégeinknek. Kartonból hóvirágcsokrot készítettünk, amelyet koszorúalapra helyezve ajtódíszként, vagy falidíszként használhatunk. Ablakdíszünk nárciszokból készült. Fecskefiókát alakítottunk kartonból, amely már a kikelet érkezését szimbolizálta. A margaréta alakú csipeszfigurának nagy sikere volt. Foglalkozásainkon mindig nagy népszerűségnek örvendenek a varrással elkészíthető dekorációk. A mai napon tavaszi ajtódíszt készítettünk ezzel a technikával szív alakban, vászonnal borítva, csipkével és virágdíszekkel dekorálva. Tavaszi virágokat formáztunk zsenília szálakból, amelyeket minicserépbe ültettünk. Egyedi, mutatós, gyerekekkel is könnyen megvalósítható díszecskék készültek a foglalkozáson.
A népszerű Varázssziget kézműves délutánjai remek lehetőséget teremtenek a könnyed kikapcsolódásra és feltöltődésre, illetve az egyénileg és közösen alkotott tárgyak készítésének öröme apró sikerélményekhez juttatnak bennünket.

UMFT