Kultúrházak éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat nagysikerű nyitó programja zajlott február 10-én a könyvtár szervezésében.
A Gasztrokaland és a Kreatív Varázssziget közös rendezvényén Farsangi ízekkel, báli díszekkel vártuk az érdeklődő látogatókat. A családi délutánon anyukák, apukák, nagymamák, gyerkőcök kicsik és nagyok több mint félszázan töltötték velünk a vidám és tartalmas délutánt.
A konyhában többféle farsangi finomság készítésében vehettek részt vendégeink. A gyerekek nagy örömmel töltögették ízlésük szerint és kóstolgatták a mini fánkocskákat. Emellett ínycsiklandó rétesek is készültek mákos, meggyes, túrós és almás ízesítéssel. A sütemények elkészítésében is aktívan részt vettek kicsik és felnőttek egyaránt.
A konyhától pár méterre található teremben ezalatt már javában készültek a mókás farsangi díszek. Bohóc formájú hűtőmágnes, falidíszek és báli kitűzők alkotására is volt lehetőség. Nagyon tetszett mindenkinek a közös program, hiszen a kézműveskedésre és gasztrokalandozásra akár felváltva is volt lehetőség. A finom sütemények illata betöltötte a teret, a jókedvű beszélgetés, vidám alkotás egészen estig eltartott. Süteménykóstolásra, receptek megismerésére, tapasztalatcserére is sor került. A foglalkozáson készült farsangi dekorációk szépen mutatnak majd az otthonokban, emlékeztetve mindenkit a nagyszerű és élményekkel teli farsangi délutánra.

UMFT