Kreatív varázssziget

Téli díszeket, lakásdekorációkat készítettünk az alkotni, kézműveskedni szerető vendégeinkkel a Kreatív Varázssziget januári foglalkozásán.
Mivel dekoráljuk otthonunkat a karácsonyi időszak után? A legtöbb lakásban lassan leszedik a fákat, a gömbök, égősörök, angyalkák, télapók mennek a dobozaikba. Ahhoz adtunk ötleteket a családi kézműves délutánon, hogy mivel díszíthetjük otthonainkat az év első hónapjaiban. A dekorációk elkészítésekor használhatunk olyan téli motívumokat, amelyek az évszakhoz, a hideghez kapcsolódnak. Ilyenek lehetnek a hópehely, hóember, pingvin, jegesmaci. A hideg idő eljöttével néhány tárggyal téliesebbé, de mégis melegebb hangulatúvá varázsolhatjuk otthonainkat. Ezen alkalommal is többféle technikával és anyagból készült mintadarab között lehetett választani. Dekorgumiból mókás pingvin alakú hűtőmágnest, kartonból beszúrható jégmadárkákat alkottunk. A hóember a tél legjellemzőbb figurája, ezért többféle dekorációban is megelevenedett. Elkészítettük a népszerű mesefigurát Olafot falidísz formájában. A dekoratív képkeret is nagyon népszerű volt. Mindkét lakásdísz spatula lapokból készült díszítéssel. Kartonból kétféle hóembert varázsoltunk gyönyörű és csillogó hópehely díszítéssel. Arra is gondoltunk, hogy az éven mindenki szerencsés és sikeres legyen. Ennek érdekében szerencsemalackát varrtunk filcből és természetesen a négylevelű lóhere elkészítése sem maradhatott el.
Vidám hangulatban zajlott az estébe nyúló foglalkozás. Reméljük, hogy ötleteinkkel hozzájárultunk a téli otthoni lakásdekorálás hangulatosabbá tételéhez.

UMFT