Decemberi kreatív varázssziget

December 7-én  tartottuk a könyvtár karácsonyi családi kézműves délutánját. Szeretettel vártunk gyermekeket és felnőtteket egyaránt, akik meghitt hangulatban kívántak velünk együtt kézműveskedni, karácsonyra készülődni. Apukák, anyukák, nagymamák, aprócska és nagyobb gyerkőcök és alkotni szerető érdeklődők vidám csevegése, nevetése töltötte be a könyvtárat. Nagy örömünkre ezen alkalommal is több mint félszáz alkotni szerető látogatója volt a foglalkozásnak.
 Ahogy közeleg az ünnep, már lázasan készülődünk sokféle saját kezűleg készített dekorációval, ajándékkal, kisebb és nagyobb tárggyal a karácsonyi és adventi időszakra. A Kreatív Varázsszigeten sokféle új ötlettel, változatos technikával elkészíthető ünnepi dekorációval, ajándékötletekkel vártuk az érdeklődő látogatóinkat.
Üdvözlőlapot és hóember alakú adventi naptárat készítettünk kartonból, amelyeket csillogó-villogó díszekkel dekoráltunk. Szalagból legyezőhajtással akasztható karácsonyfadíszt, ezüst és arany papírból mutatós angyalkákat varázsoltunk. Többféle színű pamutból készültek a vidám hópihék. A manapság nagyon népszerű skandináv manócskát tobozból készítettük el. Dióból és spatulából mókás rénszarvasok készültek , amelyek nagyon tetszettek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Hungarocell gömbökből bevagdosással és mintás anyaggal való bevonással készültek a szebbnél-szebb, dekoratív karácsonyfa díszek.

 

Az 5 darabból álltó karácsonyi mécses szettet (mikulás, hóember, grincs, karácsonyfa, rénszarvas) nagy kedvvel festették és díszítették látogatóink. Kipróbáltuk a kerámia gyurma elkészítését is. Nagyon szép fehér, jól formázható és díszíthető anyag, amelyből gyönyörű karácsonyfadíszeket alkottak vendégeink, közben szép karácsonyi zene és az illatmécses finom illata fokozta az ünnepi hangulatot.
Gyönyörű, egyedi ízlés szerint elkészített díszek, dekorációk születtek, amelyek az otthonok ékességei lehetnek, vagy éppen megajándékozhatjuk vele szeretteinket.
Köszönjük, hogy ilyen sokan ellátogattak karácsonyváró foglalkozásunkra és a családokkal, baráti társaságokkal együtt készülhettünk a közelgő ünnepekre.
 

 

 

UMFT