Hírek

X. Barsi Ernő Regionális Népdaléneklési Verseny az Újbástya Rendezvénycentrumban

Április 30-án 10. alkalommal rendezte meg A Művelődés Háza és Könyvtára Zenei-részlege a Regionális Népdaléneklési Versenyét.
Versenyünk felhívására 33 tanuló jelentkezett a helyi és a kistérségi iskolák felső tagozatos diákjai közül. A helyi iskolákon kívül Tolcsváról, Vámosújfaluból, Kenézlőről és Bodrogolasziból és is érkeztek versenyzők a megmérettetésre.

A Huncutka Bábszínházban járt a baba-mama klub

A Művelődés Háza és Könyvtára baba-mama klubja  áprilisi összejövetelén babaszínházba invitálta az anyukákat babájukkal. A Huncutka Bábszínházba voltunk hivatalosak, ahol már maga a környezet is magával ragadó volt a babák számára. A színek, a fények, a sok figura elvarázsolta őket és a felnőtteket is. Rövid bevezető beszélgetés után kezdődött is az előadás.

Húsvéti nyitva tartás

Húsvétváró Kreatív Varázssziget az Újbástyában

Húsvétváró kézműves foglalkozásra várták az érdeklődőket és a népzenei koncertre érkezőket hétfőn délután az Újbástya Rendezvénycentrum kiállítótermében. Húsvéti díszeket, dekorációkat készítettek a kicsik A Művelődés Háza és Könyvtára munkatársaival.

Húsvétra készülődtünk az Ügyeskedj a könyvtárban! foglalkozásain

Április 9-12-ig Ügyeskedj a könyvtárban! címmel kreatív játszóházat hirdetett A Művelődés Háza és Könyvtára a helyi és a kistérségi általános iskolák alsó tagozatos osztályainak és a nagycsoportos óvodásoknak.

A helyi iskolákon és óvodákon kívül Kenézlőről, Györgytarlóról, Olaszliszkáról, és Komlóskáról is érkeztek gyermekcsoportok a népszerű foglalkozásokra.

Rákóczira emlékeztünk a Költészet Napján

Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük A Költészet Napját. Ezen a napon irodalmi előadásokkal, és könyvbemutatókkal, szavalóversenyekkel tisztelgünk a magyar líra előtt. Intézményünk rendhagyó irodalmi műsorral készült a jeles napra.

Óvodások meséltek az Újbástya Rendezvénycentrumban

A Zrínyi Ilona Városi Könyvtár hagyományaihoz híven idén is megrendezte az Óvodások Regionális Mesemondó Versenyét a sárospataki és a környékbeli ovisok számára. Április 5-én az Újbástya Rendezvénycentrumba vártuk a bátor jelentkezőket, ahol örömmel hallgattuk a klasszikus, és kevésbé ismert meséket a gyermekek előadásában.

Az óvodák és a bölcsőde bemutatkozása a baba-mama klubban

Immár hagyományosan évről-évre a baba-mama klub márciusi összejövetelén témánk a bölcsőde és óvodák megismerése, az óvodai beiratkozás, óvodaválasztás volt.

„Magyarország legregényesebb asszonya” – Szendrey Júlia

Szendrey Júlia életútját és irodalmi munkásságát ismerhettük meg a márciusi teadélutánon. Petőfi felségeként lehetősége volt bekapcsolódni a pesti irodalmi és társadalmi életbe. Szendrey Júliának tulajdonítják a kokárda megalkotását, melyet Petőfi Sándor március 15-én viselt. A költő halála után Júlia, a hűtlen özvegy szimbóluma lett. Petőfi barátai, kortársai negatív személyiségként említették írásaikban.

Hóvirágom, virágom… - a Kreatív Varázssziget tavaszváró foglalkozása

Tavaszváró foglalkozásunkat kedd délután tartottuk a könyvtárban.
Már nagyon várjuk a verőfényes napsütést, a tavasz örömét. Jó lenne feldobni az otthonunkat egy kis kikeletet idéző varázslatos dekorációval. Ehhez kínáltunk ötleteket családi kézműves délutánunkon vendégeinknek.

Tartalom átvétel
UMFT