Finy Petra Vissen és Vajdácskán

Szeptember 18-án kedves vendég érkezett a vissi, majd a vajdácskai óvodásokhoz! A kisgyermekek körében népszerű  mesekönyvek íróját hívtuk meg a két településre, hogy bemutassa könyveit, kedvet ébresszen az olvasáshoz.

Mindkét helyszínen izgalmas készülődés előzte meg a találkozást. A gyerekek kíváncsian várták, hogy milyen is egy  "író néni". Kellemes meglepetést okozott a fiatal, kedves és játékos Petra néni megérkezése, aki közös mesélésre, együttjátszásra hívta a gyerekeket. Szinte véletlenül kerültek elő a kicsik legfőbb félelmei (orvos, sötétség), és egyéb problémái, amelyre egy-egy könyv bemutasával adott választ a vendégünk. A mesék hallgatói megismerkedtek Lámpalánnyal, Bögre úrral, Seprűsráccal, és még sok-sok érdekes szeereplővel, és a kalandjaikkal is. A mesék során a kicsik választ kaphatnak az őket izgató kérdésekre, és a szülők is ötleteket kaphatnak a problémák kezeléséhez. A bábozás, filmvetítés, a szappanbuborék-fújás, a csodaszemüveg kipróbálása mind-mind olyan kaland, amelyre minden gyerek örömmel vállalkozott.
A könyvtáros nénik is igyekeznek majd beszerezni az írónő által bemutatott könyveket, hogy ne csak a találkozón részt vevő gyelekek, hanem a település többi lakója is részese lehessen ezeknek az izgalmas kalandoknak!

UMFT