Hírek

Tájékoztatás a könyvtári szolgáltatásokról

Tisztelt Könyvtárhasználóink!

A kialakult vészhelyzetre való tekintettel könyvtárunk 2020. március 17-től határozatlan ideig szünetelteti személyesen igénybe vehető szolgáltatásait . Az időközben lejárt határidejű dokumentumokat folyamatosan meghosszabbítjuk, felszólítást nem küldünk ki, késedelmi díjat nem számolunk fel!
Az esetleges változásokról folyamatosan tájékoztatást adunk Facebook oldalunkon!
Megértésüket köszönjük!
Trembeczki Lászlóné könyvtárvezető

Várjuk az ovis mesemondókat!

Mosipelus a mindennapokban – a baba-mama klub februárban is találkozott

Február végén találkozott újból a baba-mama klub a könyvtárban. A mosipelus használatával és annak előnyeivel ismerkedtünk meg. A témát nagy népszerűség kísérte hiszen több, mint harmincan töltöttük együtt a délelőttöt. Vendégeink voltak a sárospataki mosható pelenka csoport vezetői Dakosné Bánkúti Mariann és Szabó-Kiss Melinda.

90 éve született Csoóri Sándor

Csoóri Sándor sokoldalú munkásságával foglalkoztunk a februári teadélutánon. Csoóri Sándor költőként, esszé íróként, szociográfusként, forgatókönyvíróként, szerkesztőként és közéleti szereplőként is tevékenykedett.1991-2000 között a Magyarok Világszövetségének elnöki pozícióját töltötte be. Ebben a funkciójában kezdeményezte a Duna Televízió létrehozását, mely 1992 karácsonyán megkezdte működést.

Fitt könyvtári éjszaka a könyvtárban

Könyvtári éjszakára hívtuk és vártuk az érdeklődő gyerekeket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében február 14-én pénteken. Az egészséges életmód volt a mottónk, valamint a Fő az egészség éjjel-nappal! jelmondat köré építettük az egész éjszakán át tartó vidám rendezvényünket.

A babamasszázsról beszélgettünk a baba-mama klubban

Vidám gyermekkacaj és zsongás töltötte meg a könyvtárat péntek délelőtt. A januári baba-mama klubban Körmöndi-Rozmán Adrienn gyógytornász volt a vendégünk, akivel a babamasszázsról beszélgettünk.

A sárospataki nyugdíjas klub látogatása könyvtárunkban

A sárospataki nyugdíjas klub már több alkalommal ellátogatott könyvtárunkba, legutóbb január 28-án voltak a vendégeink.

Kitüntetés a Magyar Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett városi ünnepségen Sárospatak város által alapított díjak is átadásra kerültek. Pécsvárady Botond közéleti díjat ítélt oda a képviselőtestület a Művelődés Háza és Könyvtára munkatársi közösségének , ezzel ismerve el a több mint három és fél évtizedes munkáját a ház valamennyi egykori és mai munkatársainak. A díjat Aros János polgármester adta át Csatlósné Komáromi Katalin igazgató asszonynak.

Szavalóverseny a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Folytatódik az Irodalmi teadélután

A Magyar Kultúra Napja jegyében rendeztük az év első teadélutánját. Sokan ellátogattak hozzánk, hogy meghallgathassák az irodalmi előadást, és elmondhassák saját gondolataikat, kedvenc verseiket a témához kapcsolódóan. A jó hangulathoz egy-egy csésze finom teával járultunk hozzá.

Inhalt abgleichen
UMFT