Jöjjön a jövő könyvtárába!

A jövő könyvtára felé című szakmai sorozat első előadása május 31-én, kedden délután 2 órakor kezdődik a Miskolci Egyetem könyvtárának tanácstermében. A könyvtári paradigmaváltásról és a hibrid könyvtárról dr. Tóth Máté, a Könyvtári Intézet Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztályának
munkatársa, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa tart vitaindító előadást.

Az élő online közvetítés címe a https://youtu.be/BCrpX0cBwiQ oldalon lesz elérhető. (A közvetítés nézői is kérdezhetnek vagy hozzászólhatnak témához a videólejátszó alatti üzenőfelületen keresztül.)
A jövő könyvtára felé.. című miskolci rendezvénysorozat tematikájával kapcsolatos közvéleménykutatásunkra több mint száz válasz érkezett, köszönjük a segítséget!
*
Az előzményekről
A jövő könyvtára felé című szakmai sorozatra a két nagy miskolci könyvtár, a Miskolci Egyetem – Könyvtár, Levéltár, Múzeum és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója a következő meghívólevelet írta az érdeklődő könyvtárosoknak és könyvbarátoknak. 

Kedves Könyvtáros Kollégák és Könyvtárbarátok!

Közös miskolci kezdeményezésünkre hívjuk és várjuk könyvtáros kollégáinkat és könyvtárbarátainkat!
   „A jövő könyvtára felé...” címmel egy szakmai önképző sorozatot szervezünk a Miskolci Egyetem – Könyvtár, Levéltár, Múzeum és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár együttműködésében. A projekt ötletgazdája és mentora Drótos László, közreműködő munkatársa Bokrosné Stramszky Piroska.
   Könyvtárainkban felváltva, az alkalmanként 2-3 órás rendezvényen és „webináriumon” a meghívott előadó prezentációja után a résztvevők megbeszélik, megvitatják az adott témát. Távoli kollégáink az internetes élő közvetítésnek, majd a megvágott és archivált videofelvételnek köszönhetően helytől és időtől függetlenül, bármikor megnézhetik ezeket az előadásokat és szemináriumokat.
   A legnépszerűbb témák kiválasztása érdekében kérünk mindenkit, hogy jelölje be a számára érdekeseket és akár javasoljon továbbiakat is - a http://goo.gl/forms/siUZahrvdP címen található űrlapon, melyre április 30-ig van lehetőség.
   A javaslatokat, véleményeket várva tisztelettel és üdvözlettel, a két intézmény vezetője:

Szendi Attila mb. főigazgató (Miskolci Egyetem – Könyvtár, Levéltár, Múzeum)
Dr. Prokai Margit igazgató (II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár)